Två silver och ett brons de tre senaste åren.

När VM-cirkusen i isracing avslutas under helgen hoppas Danil Ivanov att prisskåpet fylls med en ny medalj - ett guld.

- Det är bara att ha full fokus i två dagar, vinna starten och ha full gas hela tiden, säger Ivanov och skrattar.

Den 25-årige ryssen har tillhört den absoluta världseliten i isracing under många år.

Han har vunnit lag-VM-guld och vann så sent som i januari sitt första ryska mästerskap någonsin efter ett skiljeheat mot Nikolaj Krasnikov.

Och det är just han som är Ivanovs allra största utmanare till VM-guldet. Krasnikov har inte mindre än sju raka individuella VM-guld och leder det totala sammandraget inför helgens två avslutande deltävlingar.

Danil Ivanov har fyra poäng upp till sin landsman - men ser trots allt optimistiskt på VM-avslutningen.

- Jag behöver slå honom två gånger varje dag, berättar Ivanov och fortsätter:

- Jag har väntat länge på det här. Att bli världsmästare skulle betyda väldigt mycket för mig hemma i Ryssland. Det ger mig mer uppmärksamhet och fler och större sponsorer, säger han.

Vargarnas lagledare Peter Jansson kom för några år sedan i kontakt med Ivanov genom just isracingen. Då var ryssens speedwayåkande mest en hobby på somrarna.

Nu har han valt att satsa hårdare.

I fjol gjorde han sin första säsong i Sverige när han körde för allsvenska Avantia i Norrköping. Insatserna där resulterade i ett kontrakt med Vargarna.

- Det var bra folk i Norrköping och Peter hjälpte mig mycket. Men banan där nere? Den är väldigt liten. När jag var där för första gången tänkte jag: ?hur ska jag kunna köra här?? Men det räckte med två träningar så var man inne i det, säger Ivanov.

Peter Jansson ser stor potential i ryssen som faktiskt blev rysk juniormästare i speedway före Emil Sajfutdinov för några år sedan.

Vargledaren både tror och hoppas att Ivanov ska lyckas bryta Krasnikovs sanslösa VM-svit nu i helgen.

- Ja, jag tror att han vinner det här, säger Jansson. Banan i Uppsala är ganska teknisk med tvära kurvor och det passar Ivanov bättre. Ett VM-guld tror jag skulle betyda mer för honom än många förstår. Isracing är ändå ganska stort i Ryssland och det skulle ge honom en högre status där borta.

Vargarnas lagledare medger att det till viss del är en chansning med Ivanov i laget.

Å andra sidan går ryssen in i laget med ett snitt på 1,00 på grund av att han körde i allsvenskan förra säsongen.

- Innan man vet så är det klart att det är en liten chansning, men vi behöver förare i laget som överpresterar kontra sitt snitt, säger Jansson. Nu gör han ju en satsning i år med nya motorer, och jag tror att många i Norrköping kommer att bli överraskade. Han har ju en jäkligt frän åkstil.