Midsommardansen började tidigt för alla AIK:are 2011.

Som stång använde man IFK Norrköpings försvarsspel. En stunds naivitet fick "Peking" att begå små grodor som AIK tog hand om.

- Det går inte att vara nöjd när man har förlorat med 3-0. Även om vi var bra med fram till 1-0-målet. Men vi tappade totalt sen fram till halvtidspausen, konstaterade Anders Whass efter matchen.

Första från start
Onsdagskvällen var IFK Norrköpings första allsvenska besök på Råsunda sen hösten 2008. Anders Whass är enda spelare kvar från den startelvan, då det också blev förlust.

Den här matchen var mittbackens riktiga comeback efter skada. Han har gjort två matcher från start i svenska cupen, men bara inhopp i allsvenskan.

- Kändes bra i början tyckte jag. Lite slut i benen, tar ett tag att komma in i tempot. Känner ingenting av skadan eller operationen nu, men tar alltid tid att nå formen igen, man behöver spela matcher.

"Duktiga i djupet"
Vad som gick fel i den här matchen hade han inget rakt svar på.

- Jättesvårt att säga. De får två nästan identiska mål. Sen efter 2-0 försöker vi så gott vi kan för att få in en boll, men de är duktiga i djupet, sa Whass.

Vid det första målet var Marcus Falk-Olander ur spel och sågs om efter en smäll mot ansiktet. Just den Falk-Olander som hade till uppgift att bevaka Ibrahim Bangura - som nu gjorde 1-0 på hörna.

Efter samma typ av fast situation, plus en andravåg, satt mål nummer två.

- Där är det dåligt försvarsspel, vi gjorde inte färdigt situationen. Vi måste göra någonting åt att vi släpper in för enkla mål. När vi har en längre period utan seger är det inte bara tillfälligheter, sa tränaren Janne Andersson kritiskt.

Alla tre målen kom dessutom inom loppet av åtta minuter och AIK var då skoningslöst.

Starkt hemmalag
IFK saknade å andra sidan inte chanser. Tre ramträffar noterades bland annat, men det hade varit för mycket om man nått oavgjort i den här matchen.

- AIK är bra hemma, men samtidigt är det små marginaler. Får de inte första målet här så får de inte publiken med sig. Synd att det ska hända som det gör, sa Anders Whass.

När midsommarfirandet är över väntar Kalmar hemma på Parken på måndag.

- Jag tror säkert vi kan ladda om till den matchen, sa Whass.

Inga gråzoner
Mathias Florén, lagkapten och minst dålig i IFK-försvaret den här kvällen, fyllde i.

- Vi är sugna på att få sjunga efter matchen. Det ska vi se till att få fixa på måndag. Vi vet vad vi kan i våra bästa stunder. Så dåliga var vi inte i dag heller, men det är svart, vitt och inga gråzoner, sammanfattade Florén.