Åsa Hanell: Vem äger byggnaden?

"Vid 13.45 larmades Sos om att det bolmade svart rök från en mindre byggnad på kanalgatan i Lindö och Räddningstjänsten skickades ut. Och klockan 13.54 kom ett förstärkningslarm till räddningstjänsten som bekräftade att mycket rök har blåst in över Lindö. Därför har man gått ut med en varning till boende i området att man ska stänga fönster och ventilation.

Räddningstjänsten ska även ha skickat ett specialenhetslarm för att få en så kallad rökskyddsdepå till platsen, vilket ska innebära att deltidsbrandkåren hämtar en speciell släpkärra med luftdepåer det vill säga gasflaskor med luft i och ansiktsmasker till de personer som jobbar i området. Klockan 15.00 beslutade räddningsledaren att låta fastigheten brinna ner under kontrollerade former."

Sören Boström: Kolmårdsnytt firar.

"Kolmårdsnytt firar 10-årsjubileum i år. Det vill säga tidningen som går ut i Krokek med omnejd och där varje nummer omfattar 48 sidor i fyrfärg.

– Det är lite skillnad, jämfört med första numret av Kolmårdsnytt, som bara omfattade en enda sida i svartvitt, säger Margaretha Ericsson, som varit redaktionschef och ansvarig utgivare sedan starten 2010.

– Så det här blir alltså tionde årgången för den här tidningen, som delas ut gratis till alla hushåll i Krokek, Kvarsebo och Stavsjö.

Hur firar ni jubileet?

– Vi bjuder bland annat in alla våra medlemmar i Föreningen Kolmårdsnytt till en fest i samband med vårt årsmöte i mars, sa Margaretha Ericsson.