Han gör det genom att uppträda som gatumusiker på Drottninggatan:

– Jag kommer att spela live en sorts visrock under Bråvallafestivalens dagar, när Norrköping besöks av extra många människor, vilket gör att min protest kan nå många, säger han.

Hur tänker du uppmärksamma hemlösheten?

– Jag ska skaffa en stor affisch, som jag sätter upp bredvid där jag spelar och där jag skriver upp hur illa jag tycker om hemlösheten, bostadsbristen och arbetslösheten, som jag drabbats av.

–Och jag kan berätta att det tar enormt med energi att inte ha ett fast boende och tvingas flytta runt hela tiden. Jag vill med min erfarenhet hjälpa politikerna att lösa hemlösheten och bostadsbristen.

Hur ska den hjälpen gå till?

– Jag vet att det finns lediga lägenheter som socialkontoren kan erbjuda, men det gör man bara om personen i fråga har missbrukarproblem, vilket jag inte har. Och jag såg någon uppgift om att 85 procent av alla som vräks från en lägenhet, inte har alkohol- och drogproblem och då menar jag att det måste finnas andra lösningar än vräkningar i sådana lägen.

Samtidigt som han spelar på gator och torg kommer han även att marknadsföra sin senaste singel, ”Fy fan vad jag hatar soc”, som i dagarna släpps på Spotify och där kände Janne Schaffer medverkar på gitarr.

– Jag gjorde låten i ren desperation strax innan jag skulle bli vräkt, säger han. Jag nekades socialbidrag under 120 dagar, vilket ledde till att jag och min dotter blev vräkta, trots att socialen kände till vår situation. Med låten vill jag säga att samhället måste göra allt de kan, för att förhindra att barn vräks.