Det regionala gruppspelet i futsal-SM avgjordes i helgen. I Billbäcks Arena i Svärtinge gjorde bland annat F 15-lagen upp om förstaplatsen som innebär en biljett till det slutliga SM-slutspelet nästa månad.

Norrköpingsklubben Waria visade än en gång sin styrka. 2018 kom klubbens flickor födda 2004 trea i utomhus-SM och blev bästa svenska lag, av alla i samtliga klasser, i storturneringen Dana Cup i Danmark.

– Det här är ett gäng som vi haft i sju-åtta år, de flesta har varit med hela tiden. Det blir ett tight lag och vi har bra träningar med bra möjligheter uppe på Ektorp, och drivs av samma känsla att vi är starka ihop. "Tillsammans är vi starka", är också vårt motto, berättade Warias tränare Martin Karlsson mellan två av lagets matcher i den nya arenan nere vid sjön Glan.

Artikelbild

| Waria-jubel.

Framgångarna fortsätter även det här året. Trots bara en enda futsalträning bakom sig vann Waria alla sina tre matcher, 4–2 mot Tranås, 6–4 mot Brämhult och 2–1 i den helt avgörande gruppfinalen mot Älvsjö.

– Jättekul med en avgörande match. Vilken dag det blev. Vi vände helt rättvist 0–1 till 2–1 i andra halvleken, underbart, sa Martin nöjt.

Tilde Nilsson kvitterade med mindre än tre minuter kvar, därmed var Älvsjö tvingade att satsa framåt vilket gav ytor bakåt. De utnyttjade Elin Sköld och skickade in segerbollen, 2–1 till Waria med dryga minuten kvar.

Med full pott blev det gruppseger och nu kan Waria se fram emot SM-slutspel i Helsingborg 1–3 mars. Det som ett av de åtta bästa lagen i sin åldersgrupp i Sverige.

Artikelbild

| Martin Karlsson.

– Vi kan definitivt gå långt även där. Vi är ett lag utan de stora stjärnorna men det är heller ingen som faller ifrån. Det ska bli jättekul med slutspelet. Alla spelare och ledare i truppen kommer göra det till en kul helg i Helsingborg, sa Martin.

I de andra regionala gruppspelen imponerade Åbys P 15-lag, som vann sin grupp i Katrineholm, och också får spela slutspelet i början av mars. Åby vann två matcher och spelade oavgjort i en.

Artikelbild

| Ida Karlsson, målvakt i Waria.

Åby hade även ett lag med i F 15-klassen som spelades i Vetlanda, med en andraplats som resultat. Även Smedbys P 17 blev tvåa i sin grupp, som spelades i Svärtinge. Sleipners P 17 blev trea i sin grupp i Katrineholm. Tredjeplats blev det även för Smedbys F 17, också det i Duveholmshallen i Katrineholm.

I Vetlanda blev Lindös F 17 sist i gruppen. Det blev även Svärtinges F 17 på hemmaplan.