För drygt ett år sedan fick Wännström – som då spelade i Rögle – en tackling mot huvudet som tog illa.

Han spelade vidare i sju matcher till, men den 26 november var det färdigspelat för den säsongen och den nu 26-årige forwarden missade både de 32 sista grundseriematcherna och kvalspelet där Rögle till slut höll sig kvar i SHL.

Jag vill inte riva upp det där, har inte så mycket att säga om det. Det var självklart inget roligt alls men det var första gången något sådant hände mig så jag var positiv och hade gnistan uppe i stort sett hela tiden.
Jag har jobbat hårt i sommar, är glad att jag är i HV71 nu, att de har gett mig förtroende och ville ha mig. Det betydde jättemycket och var en skön känsla, säger Wännström som fått såväl fysiken som spelet och målskyttet att stämma i Jönköpingslaget.

"Ruggigt bra"

Att ta in en spelare som varit borta från spel i nästan en hel säsong är inte självklart men HV71 tvekade inte när läkarexpertisen väl hade sagt sitt:

Det han har gjort hos oss är ruggigt bra. Jag ser den här spetsskickligheten och ett otroligt målsinne. Det är inget man kan träna sig till utan det måste du ha lite grann nedärvt. Sedan är han rightskytt – de växer inte heller på träd, säger ”Lillis” Lundh med ett leende.

På tisdagskvällen blev det två mål och två andraassist mot Brynäs för Wännström som nu har gjort poäng i fyra av de fem senaste matcherna.

Han har i höst gjort totalt sju mål och sex assist och är redan nu halvvägs mot sitt eget målrekord i SHL, 14 stycken för Rögle säsongen 2015/2016.

Läcker straff

Läckrast av 26-åringens två fullträffar i Gävle var straffen som HV71 fick knappt 13 minuter in i mittenakten i ett läge där det stod 1–1 och Brynäs ledde skotten i perioden med 13–0.

Wännström körde VM i snirklig väg fram mot Brynäsmålet, drog ut Linus Fernström mot vänster stolpe och lade in pucken vid den högra. Läckert!

Jag vet inte vad som hände egentligen. Det var bara att göra någonting, skönt att den gick i mål, säger HV-forwarden med en axelryckning.

Men Stephan ”Lillis” Lundh jublade åt straffmålet som vände en i övrigt ganska intetsägande match mellan två lag som famlar efter jämnhet, poäng och ett lugn och ro i spelet.

Andra perioden vill man ju helst glömma men han (Wännström) är skicklig. Det kan se lite vingligt ut på vägen fram men han är skicklig där, det har vi sett flera gånger förut. Vi sade från början att vi ser den här värvningen på lång sikt. Han är en bra spelare som passar in hos oss både som människa och spelare.