Bara en dryg vecka återstår innan allsvenska poäng står på spel för Vita Hästen. Onsdagskvällens hemmamatch mot seriekonkurrenten Västervik blir näst sista testet för nye tränaren Tony Zabels manskap.

– Nu har vi, sen en och en halv vecka, släppt på den tunga träningen så jag vill se att vi är lite rappare och kvickare i benen, och att vi är snabbare med pucken än vad vi varit hittills. Jag tycker vi gör ganska många bra saker men sen fallerar det på att vi inte tar tillräckligt snabba beslut. Det vill jag se bli lite bättre i det totala spelet, säger Zabel, som påpekade just vikten av snabbhet ett flertal gånger på tisdagspasset.

Senast blev det seger mot Tranås, om än en knapp sån.

Artikelbild

| Tony Zabel har gått igenom mycket detaljer med spelarna på försäsongens träningar.

– Vi gjorde fem mål senast, det är jättebra, men spelet med puck kan bli bättre. Vi måste vara snabbare till situationerna, inte minst de som inte har pucken så vi får en högre tillgänglighet, och på så sätt får man också ett bättre anfallsspel. Vi hade ett stort videomöte om det under måndagen, och vi tränar på de sakerna, både i hög och låg fart för att känna att vi kan lita på varandra på isen. Mycket sker ju per automatiserade rörelser, kan man nästan säga, för att det går så pass fort, men då måste vi lita på att vi är där vi ska vara.

Efter Västervik återstår bara Västerås på fredag innan allsvenskan börjar.

– Det kommer bli en bra vecka för oss, för att mäta oss och se var vi står just nu, säger Zabel.

Rikard Olsén saknades senast, men räknar med spel nu. Istället är det tveksamt med nye backen Simon Fernholms medverkan. Joakim Hälleström är fortsatt borta.