Efter storförlusten i derbyt mot Västervik sökte Vita Hästen efter att återigen komma in på vinnarspåret. Det gjorde dem.

Borta mot Karlskoga slutade matchen 3–2 i Hästen-favör.

Det började annars inte optimalt för Vita Hästen. I den första perioden drog Leif Strömbergs mannar på sig fyra utvisningar, medan Karlskoga höll sig borta från botbänken.

Artikelbild

Inte så konstigt då att BIK ledde med 1–0 i första pausen. Deras mål krävde dock videogranskning efter att pucken tryckt in när det var bök och stök framför Pontus Sjögren.

Vita Hästen repade emellertid mod i andra perioden. Karlskoga vann visserligen återigen skotten, men det var Hästen som stod för målproduktionen.

Kvitteringen var ett snyggt hockeymål. Marcus Eriksson visade för femtioelfte gången den här säsongen upp att han har ett spelsinne av finaste sort när han hittade fram till Henrik Nyberg. Nyberg, som den här matchen hade tagit Patrick Nilssons plats i förstakedjan med Eriksson och Jesper Samuelsson, tog vara på möjligheten fullt. Skottet var superdistinkt och Nyberg gjorde sin första Vita Hästen-balja i sin tredje match.

Vita Hästen nöjde sig inte med det. En bit in på perioden var förstakedjan framme på nytt. Via Eriksson och Nyberg nådde pucken fram till Jesper Samuelsson som fick ett fint läge. Chansen såg ut att gå förlorad för Samuelsson, men till slut hittade han ett sätt att tråckla in pucken.

Artikelbild

Hästen satt i förarsätet inför tredje akten i denna ack så viktiga drabbning.

De kom också ut på ett bra sätt där. Ett antal chanser skapade inledningsvis, och det var inte mycket som skiljde de från att rycka ifrån till en tvåmålsledning. Hemmalaget fick en fin chans att komma ikapp då Marcus Eriksson blev utvisad efter drygt sju minuter. Eriksson delade ut en tackling mot en BIK-spelare och visades ut. Hemmafansen buade – de ville se ett grövre straff än.

Artikelbild

BIK förmådde inte att utnyttja det numerära överläget och precis när Vita Hästen blev fulltaligt kom 1–3.

Ett blytungt mål.

Artikelbild

Vem som gjorde det?

Marcus Eriksson, så klart.

Artikelbild

Eriksson fick pucken direkt när han lämnat utvisningsbåset och bjöd på en läcker backhand högt upp i kassen.

Vita Hästen släppte aldrig det där greppet och tillät inte värmlänningarna att göra mer än en reducering innan Villiam Haag satte spiken i kistan i tom bur. Pontus Sjögren i kassen hade en fin afton på jobbet, och utespelarna krigade föredömligt.

Efter att ha varit usla på bortais den här säsongen har nu Hästen två raka bortatriumfer i hockeyallsvenskan.

Laget ligger nu tia tabellen, bara en poäng från slutspelsserien. Ner till det negativa kvalstrecket skiljer det sex pinnar.