36-årige backen Daniel Josefsson och 32-årige målvakten Pontus Sjögren är äldst i laget. De har varit med i klubben i tre respektive två säsonger men står nu utan kontrakt till nästa säsong.

Båda finns gärna med i det kommande lagbygget inför hösten, även om det är mycket som ska klaffa innan något finns påskrivet.

Josefsson har haft lite samtal under vintern men nu lär det bli skarpare läge med personliga samtal med var och en i laget.

Artikelbild

| Daniel Josefsson.

Dessutom är det ju nu som först som Vita Hästen verkligen vet att man kommer spela i allsvenskan nästa säsong.

– Klubben har väl väntat in lite, för att se ekonomin, var vi hamnar och så vidare. Jag hoppas vi kan snacka vidare nu under nästa vecka, säger Josefsson.

Men du är sugen?

– Absolut.

Är det ditt förstaspår eller finns det en lång lista?

– Nej, det är mitt förstaspår. Absolut. Visst, det finns alternativ och så där men jag gillar Hästen och trivs väldigt bra här. Sen får vi se. Det är två sidor och jag vet hur det funkar. Det får ta den tiden det tar om det är så.

Den fysiska statusen finns det i alla fall inte mycket frågetecken för. Daniel Josefsson är en av seriens mest vältränade spelare.

– Efter den första säsongen, när jag hade ryggproblem under våren, har det känts bra sedan dess. Tack vare att jag har en bra fysisk status kommer jag tillbaka bra och har i stort sett kunnat spela skadefri de sista två åren. Det är mer smågrejer, men inga slitagegrejer. Det är jag väldigt tacksam för och det är nästan ett måste när man kommer upp lite i åldern, att det inte är för mycket som stör, konstaterar han.

Målvakten Pontus Sjögren är också mån om att sköta om sin kropp för att kunna sträcka ut karriären. Och möjligen att den kommer fortsätta i Vita Hästen i ytterligare ett år.

– Min plan är att spela på så hög nivå som möjligt. Sen är Hästen absolut ett alternativ i det. Jag har haft två bra säsonger här och trivs väldigt bra. Jag känner att klubben och organisationen är på rätt väg. Som jag sagt tidigare, det finns mycket att jobba på och det vore kul att vara med på den resan också.

– Sen får vi se. Parter ska komma överens också. Men jag skulle absolut kunna tänka mig att vara kvar, säger Sjögren.

Hur tidigt vill du ha sånt klart inför nästa säsong?

– Jag skrev ettårskontrakt nu i höstas och det har jag aldrig gjort tidigare. När jag har haft två- eller treårskontrakt har det oftast blivit klart under våren, eller under säsongen. Men det har inte så stor påverkan. Det gäller att göra sig redo till nästa säsong, oavsett var man spelar och när kontraktet är klart.