Det är Hockeypuls som avslöjar att intresset för Vita Hästen-stjärnan fortfarande är stort i serien högre upp. Flera SHL-klubbar har haft ögonen på Rickard Palmberg under hösten och nu ska även Brynäs ha kommit med ett konkret bud enligt sajten.

– Det är klart att det är kul att ha ögonen på sig. När det går bra så är det folk som kollar. Ett bevis på att man gjort något bra. Men jag fokuserar bara på hockeyn. Jag har kontrakt med Hästen och det gäller att vara professionell. Det där andra tar min agent hand om, säger Palmberg själv till Hockeypuls.

Vita Hästens skyttekung har gjort succé i klubben sedan hana kom under säsongen 2015-2016. Ifjol lyfte karriären rejält för stockholmaren som svarade för 24 mål och 15 assist i hockeyallsvenskan.

Poängproduktionen har fortsatt i höst och så sent som under tisdagskvällen gjorde Palmberg sitt 14:e mål den här säsongen.

– Givetvis vill vi ha kvar honom. Han har jättestor betydelse för laget. Man vill behålla den trupp man har. Samtidigt tänker inte jag stå i vägen och våra spelare vill nå uppåt. Men det ska ske något exceptionellt för att något annat ska hända, säger coachen Jonas Johnson till Hockeypuls om klubben är villiga att släppa Palmberg.

Han vill inte utveckla vad det skulle kunna vara i så fall, men gissningsvis lär klubben vilja ha bra ersättning för att i så fall släppa en av sina viktigaste spelare.

Johnson är inte förvånad att intresset för Rickard Palmberg är stort i SHL.

– Det har varit flera klubbar som varit intresserade av Rickard. Inget som är förvånande direkt. Han har varit väldigt bra. En målskytt, säger Johnson.

På frågan om just uppgifterna om Brynäs har lagt ett konkret bud svarar Johnson så här:

– Det är några SHL-klubbar som varit intresserade, ja.