Det var mot Oskarshamn 3 november som Mattias Kalin fick en smäll över handen och tvingades avbryta matchen. Efter läkarundersökning visade det sig vara en fraktur mitt på tummen. Därefter har Kalins tumme varit gipsad, men nu är ett specialskydd på plats och därmed är forwarden redo för spel i fredagskvällens bortamatch mot Almtuna.

Däremot är det osäkert med två andra spelare – Simon Mitman är sjuk och Rickard Palmberg lätt skadad. Båda vilade från torsdagens träning.

– Vi vet nog först i morgon (fredag) om någon av dem kan vara med. Palmberg har haft nåt liknande förut och spelat. Mitman får nog svårast att komma till spel, men det är svårt att säga, säger Vita Hästens tränare Jonas Johnson.

Unge Jacob Sundberg, som har fått hela hösten förstörd av en hjärnskakning, var på väg tillbaka men har tvingats till ny vila.

– Han fick en liten smäll på en juniorlagsträning och fick lite känning av nånting. Läkaren tyckte han skulle ta det lugnt igen. Det är tråkigt, säger Jonas.

Backen Victor Lindman är skadad sen tidigare och borta minst någon månad till.

Med snart halva serien avklarad är det jämnt runt de nedre strecken. Hästen har i nuläget fem poäng ner till kvalstrecket och tre poäng upp till slutspel.

– Tabellen är inget att tänka på utan det här är en sån serie att är man inte på åker man på stryk. Det var lite så senast, det fattades lite och då får man direkt stryk. Det gäller alla lag. Man måste vara noggrann och göra allt som krävs och viljan att vinna måste vara större än motståndarens, säger Jonas.

I tisdags föll Hästen tungt i streckmötet med Modo.

– Vi var inte helt nöjda med allt vi gjorde i Ö-vik. Vi gjorde några misstag, och nu krävs det lite mer helt enkelt.

Hur ska ni nå dit?

– Det har funnits tidigare och vi har gått igenom en del saker. Det är inte så att killarna är omedvetna, tvärtom, men det gäller att vi allihop, ledare och spelare, är på ännu mer.

Rickard Palmberg är fyra i allsvenskans poängliga med sina 22 poäng så här långt. Det har gjort honom intressant för andra lag.

– Jag kommenterar inget om det mer än att ett antal SHL-klubbar har varit intresserade av honom. Exakt vad vi pratat om är nåt som de får svara för.

Vad krävs för att ni ska släppa en så viktig spelare?

– Han är väl kvar, va? Det är talande nog, tycker jag. Jag vill gärna att killarna ska få chansen uppåt, det är positivt, men sen har vi det här med planerandet av hur en säsong ska se ut. Jag vill egentligen inte använda för mycket spelare hit och dit. Nu har vi varit tvungna till det av olika orsaker, men annars vill vi ha truppen så intakt som möjligt. Att det finns intresse ska vi ändå se som nåt bra.