På förhand var det en riktig sexpoängsmatch där Vita Hästen hade chansen att hänga av Troja-Ljungby i kampen runt de båda strecken i tabellen.

Och även ta ett stort kliv mot att slippa oroa sig för det nedre strecket inför säsongsavslutningen.

Det såg dock segt ut för Hästens del i den första perioden. Efter en period med bra form och starka resultat var det gästerna som var hetast under de första 20 minuterna.

Därför var det ingen jättesensation när Alexander Lindquist-Hansen hittade rätt från blålinjen drygt halvvägs in i perioden. Skottet seglade in förbi en förmodligen skymd Viktor Kokman i hemmamålet.

Det satte tonen ännu mer för perioden och efter drygt 15 minuter fick tränaren Leif Strömberg nog.

Han tog timeout och såg ursinnig ut när han peppade på sitt manskap. Det gav spelmässig effekt en liten stund, men målmässigt var det gästerna som fick till det bäst.

Eller närmare bestämt:

Artikelbild

Alexander Lindqvist-Hansen.

I slutet av perioden satte han nämligen sitt andra mål för kvällen när han tog vara på en retur och ett ganska snällt försvarsspel och skickade in 0–2 som stod sig till den första pausvilan.

Artikelbild

I den andra perioden försökte Hästen jobba sig in i matchen, men det var anmärkningsvärt uddlöst. Troja kunde tämligen enkelt hålla emot och se till att hemmalaget inte fick känna någon vittring.

Visst, Hästen skapade lite.

Artikelbild

Men särskilt farligt var det inte någon gång egentligen.

Även i den andra perioden var Troja det bättre laget och framför allt det effektivare. På slutet av perioden kunde därför Jonathan Johnsson skicka in 0–3 – ett mål som kan betecknas som psykologiskt viktigt.

Artikelbild

Den sista perioden blev väl ungefär som de övriga två – Vita Hästen försökte och hade några lägen för att krypa närmare, men någon utdelning blev det inte och istället satte Alfred Andersson den definitiva spiken i kistan via 0–4 halvvägs in i tredje perioden.

Därmed satte smålänningarna bryskt stopp på Hästens tid med viktiga segrar på slutet. Det gör också att det tätnar i tabellen i skiktet mellan strecken.

Artikelbild

Dramat går vidare.