Han presenterades vid lunchtid – och redan ikväll mot Leksand gör Erik Flood sin första match för Vita Hästen. 21-åringen lämnar Almtuna och tillhör Hästen för resten av säsongen.

– Vi hade väl hoppats ha honom på plats redan igår, men han kommer bli väl mottagen när han kommer idag. Det är en kille som är inne i spelrullarna, "Grizzly" (Fredrik Eriksson) och jag kommer sätta oss med honom direkt och gå igenom lite och kolla på video, säger Strömberg om debutanten som kommer in i hetluften direkt i Himmelstalundshallen.

Läs mer: Bekräftat: Back är klar för Hästen

Artikelbild

Erik Flood är fostrad i just Leksand, har spelat i Modo, Mora och Almtuna sedan dess. På slutet har han också var utlånad i fyra matcher till Kristianstad i hockeyettan.

Nu blir det alltså återigen allsvenskt spel för Flood.

– Det är en bra och stabil back. Vi är nöjda med det. Han är högerfattad och välutbildad och har gjort det bra i Almtuna. Det är en spelande back som är intressant även för framtiden också, säger Strömberg som ser värvningen både på kort och lång sikt under de skälvande dagarna av transferfönstret.

Flood blir också viktig nu när klubben har skador på backar i det korta perspektivet.

– Nu har Kåsastul (Christian) börjat träna idag igen med ett skydd. Men han är inte i matchform än. Och "Ludde" (Ludvig Martinsson) har sin huvudskada som tar sin tid. Då valde vi att agera.

Läs mer: Talangens mål: Slå farsans facit

Varken Kåsastul eller Martinsson är tillbaka ikväll alltså, där Erik Flood nu debuterar. Inte heller August Gunnarsson eller Albin Ivarsson-Hamberg kommer finnas med mot Leksand.

Båda är sjuka.

Däremot är poängkungen Marcus Eriksson frisk igen.

Simon Mitman saknas också sedan tidigare liksom Rickard Palmberg.

– Rickard blir bättre och bättre, han jobbar på hos sjukgymnasten. Han är med oss men ändå inte, kan man säga. Det är ingen idé att han ska gå på is och vara med ett par pass och bli sämre igen. När han gör comeback ska det vara för att han är redo igen, säger Strömberg om skade- och sjukdomsläget inför kvällens hemmamatch i den täta och jämna hockeyallsvenskan.