Det var ett var en tom känsla när säsongen dog för Vita Hästen.

57 sekunders förlängning, sedan satte Almtuna den puck som innebar att Vita Hästen fastnat i ingenmansland mellan kval- och slutspelsträck.

För tredje säsongen i rad.

– Det känns tomt just nu. Det är snö ute. Det brukar det inte vara när säsongen tar slut, det ska vara vår och varmt, sa Jonathan Tholander efter 52 omgångars studsande mellan liv och död i den allt annat än ojämna hockeyallsvenskan.

Forwarden som varit skytte- och poängmaskin i ettan kunde summera sin första allsvenska säsong.

– Det har varit lite upp och ned men de senaste 20 omgångarna känns det som jag kommit in i det mer och kunna levererat som man ska göra på den här nivån, sa Tholander försiktigt.

Kylan var påtaglig i Gränbyhallen som inte är ett av världens mest uppdaterade ispalats. Vita Hästen har haft svårt många gånger här att göra resultat.

I det som efteråt visade sig bli epilogen av säsongen gjorde ändå Hästen en godkänd insats. Gav slutspelsdrömmen en riktig chans trots en svag inledning.

Hästen startade tappade puck bakom förlängda mållinjen i första perioden och Linus Rotbakken kunde peta fram pucken till en övergiven Alexander Bjurström i gästernas defensiv. Han fick gott om tid att sätta första pucken.

Vita Hästens kvittering kom lika oväntat.

I en bra spelvändning sköt Jonathan Tholander tidigt. Pucken letade sig ändå in bakom Oscar Fröberg i hemmamålet. Precisionen gav utdelning.

– Det var lite maskerat. En back som skymde och sedan var det ytterligare en spelare som passerade vilket gjorde det svårt för deras målvakt, sa Tholander om skottet som var värt stilpoäng.

Hästen hade sin bästa sekvens i matchen under inledningen av andra perioden.

Almtuna tog timeout under den sekvensen. Till slut fick hemmalaget kontroll på Hästens press. Perioden mynnade ut i ett mer byta-zon-spel utan att någon farlighet gav resultat.

Avgörandet närmade sig.

Men inte i Uppsala.

SSK sänkte Pantern ett decimerat samtidigt som Hästen spelade med 4–1.

Hästen försökte ändå forcera starkt på ett ganska ruffigt slut på matchen.

Till slut blåste hesa Fredrik för full tid.

Det blev förlängning på matchen, 57 sekunder – men säsongen var över.

– Klart att det var bra att göra mål men det hade varit skönare om vi hade gått vidare. Att pucken slank in spelar mindre roll just nu, sa Jonathan Tholander innan hemresan till Norrköping.