Skottet från Västerviks Peter Krieger räddades visserligen men det blev kostsamt. Oscar Masiello sjönk ihop och blev liggande ett par minuter innan han hjälptes av isen.

På torsdagsträningen, inför fredagens genrep hemma mot Västerås, saknades Masiello på isen.

– Det blev som en knock på hakan så han blödde ymnigt. En knockout helt enkelt, så han är inte riktigt fräsch i dag. Jag tycker det är otäckt när det kommer mot halsen så det här var ju ändå bättre, konstaterar Hästens assisterande tränare Niklas Czarnecki efter passet.

Artikelbild

| Vita Hästens assisterande tränare Niklas Czarnecki.

Är det hjärnskakning?

– Nej, det var inte så vår läkare bedömde det. Men han vaknade i dag och kände att han har fått en rejäl propp alltså.

Enligt det rullande målvaktsschemat skulle Viktor Kokman ha startat mot Västerås ändå, men Masiello kommer inte finnas med som back-up heller.

– Det blir en juniormålvakt i stället.

 

Backen Simon Fernholm är inte helt matchklar nu heller. Liksom långtidsskadade forwarden Joakim Hälleström som i alla fall gjorde ett försiktigt ispass under torsdagen

– Simon har missat många träningar på grund av olika krämpor, allt från knä till rygg och så där. Han måste träna fulla pass med full intensitet innan han kan spela hundra procent. Det är möjligt att han blir uttagen i truppen som sjunde back, säger Czarnecki.

 

Dagen efter förlusten mot Västervik och dagen före hemmamatchen mot Västerås var det långt ifrån någon semesterträning i Himmelstalundshallen. Det var hårdkörning med fokus på boxplay och powerplay – en läxa efter 4–5 mot Västervik om man så vill.

– Det blev ju helt avgörande i går. Sen har vi hittat ännu fler saker som blir avgörande. Vi tycker stundtals att vi spelar bra, framför allt lite lugnare. Vi stressar inte med pucken och tar bättre beslut. Det finns en kontroll i fem mot fem-spelet, säger Czarnecki.

 

De stora bristerna har alltså identifierats i spel i numerärt över- eller underläge.

– Vi slarvar något kopiöst i boxplay. Man gör inte klart situationen som man befinner sig i. Man petar lite och svänger därifrån och sen öppnar sig ett helt hav bakom. Det har inte något med metodik eller grundspel att göra. Det är ren och skär inställning till att göra jobbet klart, säger Czarnecki och illustrerar med hela kroppen.

Så här säger han om powerplay:

– Passningstempot måste upp. Sen måste vi attackera mål, alltså skjuta mot mål och vinna andrasituationen. Det ser vi inte i tillräckligt hög grad även om det blev lite bättre under matchen i går, och vi gjorde mål.