Elva matcher har Vita Hästen spelat. I och med segern mot Modo under onsdagen har de fått ihop 13 poäng och ligger på en tionde plats i ett regnskogstätt mittenskikt i tabellen.

Vi har vid det här laget sett rätt så mycket av de flesta spelarna i laget. Hur har de individuella prestationerna varit – sett till förväntningarna?

Den här kvintetten förtjänar beröm:

Artikelbild

1) Simon Krekula, forward/center.

– Krekula var less på att gnugga i en fjärdelina i SHL med begränsad istid och tog steget ner för att få bidra mer i offensiven. Efter en minitrevande start har Krekula blommat ut rejält. 20-åringen erbjuder ett tämligen heltäckande paket som spelare. Han drar sig inte för att göra grovjobbet längs hela isen – och när läge finns så har han en bössa som hotar vilken målvakt som helst. Krekula har redan blivit populär bland Hästen-fansen, och den där populariteten kommer bara att öka.

2) Christopher Fish, forward.

– Halvskotten har mer än motsvarat de höga förväntningarna jag hade på honom. Fish visar i varje match, i varje byte, att han har stor erfarenhet från hockeyallsvenskan. Han är både jobbig att möta, stark och har den här säsongen blivit spetsigare än tidigare år. I de senaste matcherna har Fish inte spelat ihop med stjärnorna Marcus Eriksson eller Jesper Samuelsson. Det har inte påverkat Norasonen ett skvatt i produktionen som kan leda en kedja på egen hand. Vita Hästens bäste spelare än så länge.

Artikelbild

| Simon Krekula.

3) Arvid Degerstedt, forward.

– Norrköpingssonen Degerstedt kom in i Vita Hästen under förra säsongen, gjorde ett okej jobb, men kändes stundtals lite valpig. Bevisligen skötte Arvid sommarträningen på ett lysande sätt, för i höst är han starkare och mer rejäl i sitt agerande. Spelar klokt för sin ålder. Att Hästen får fram egna produkter som gör det bra i A-laget är viktigt. Tonåringen framtid ser ljus ut.

Artikelbild

| Amil Krupic.

4) Rikard Olsén, back.

– Värmlänningen gnuggar på i det tysta – och som han gör det. Det borde verkligen snackas mer om honom. Olsén är trygg i det mesta han företar sig och löser knepiga situationer på ett vårdat sätt. En oerhört nyttig spelare att ha i ett lag. Det är bara en tidsfråga innan han stänker dit en kasse efter en av hans offensiva uppåkningar.

Artikelbild

| Arvid Degerstedt.

5) Amil Krupic, back.

– Ett överraskande val? Det borde du inte tycka. Amil Krupic njuter av att spela i hockeyallsvenskan och det syns. Några offensiva shownummer är det inte tal om, det är inte så Krupic jobbar. Det är en hård och defensivt säker back som vet sina begränsningar och spelar efter dem. Har inte varit inne på ett enda baklängesmål.

Artikelbild

| Kevin Elgestål.

Den här trion har mer att ge:

1) Henrik Nyberg, forward.

– Nyberg åtnjuter stort förtroende och har haft både stark omgivning och många matcher på sig att få till det. Ändå står han på samma poängskörd (2) som Emil Eriksson som har betydligt mer defensiva riktlinjer. Potential finns definitivt hos Nyberg. Jag trodde själv starkt på honom inför den här säsongen. Men snart börjar det bli dags att leverera.

2) Kevin Elgestål, forward.

– Leif Strömberg har öst lovord över Elgestål. Göteborgaren blixtrar till ibland, men det måste kunna ske oftare. Elgestål har goda intentioner och tar ett stort ansvar åt båda hållen på isen. Han är dock inne på sin fjärde säsong i Vita Hästen och hockeyallsvenskan. Räcker verktygslådan till för att bli en riktigt stark offensiv pjäs?

3) Wilhelm Westlund, back.

– Om jag hade rankat Vita Hästens backar innan säsongen hade Westlund legat tvåa, efter Jens Hellgren. Jag har höga krav på Westlund. 23-åringen vill mycket och tar sina risker på rinken. Ibland leder det till heta målchanser, ibland leder det till farligheter i fel riktning. Wilhelm bör kunna hitta en stabilare nivå under säsongen.