I samband med Internationella kvinnodagen 8 mars tar Vita Hästen nästa steg i sitt jämställdhetsarbete genom att bli en del av HeForShe, en global kampanj skapad av UN Women, med syfte att engagera pojkar och män att verka som förespråkare för andra män, för att åstadkomma jämställdhet.

Tillsammans med UN Women nationell kommitté Sverige kommer Vita Hästen under 2018 påbörja arbetet med att sprida HeForShe inom sin organisation. Enligt ett pressmeddelande blir Hästen första hockeyklubb i världen att skriva under för kampanjen.

– Vi är stolta över att få med Vita Hästen Ishockey i arbetet med HeForShe. Vita Hästen väljer med sitt ställningstagande att vara banbrytande inom hockeykulturen, det är ett viktigt ledarskap att visa för andra hur en tar ansvar för attityder och värderingar som spelare och ledare. Tillsammans kan vi utveckla engagemanget ännu mer och en del av det är att föra in HeForShe-kampanjens principer i deras dagliga värdegrundsarbete, säger Peter Svensson, styrelseledamot i UN Women nationell kommitté Sverige.

Artikelbild

| Yvonne Anglesjö.

Spelarna i Vita Hästen tar klar ställning mot våld mot kvinnor och stå upp för jämställdhet.

– Jag anser att jämställdhet och att arbeta mot våld mot kvinnor är en självklarhet, men tyvärr är det inte en självklarhet för alla. Jag hoppas att internationella kvinnodagen är ett perfekt tillfälle för andra föreningar att öppet ställa sig bakom HeForShe-kampanjen och arbeta med dess värdegrund. För oss i Vita Hästens A-lag var det ett självklart val. Vi påminner varandra dagligen i arbetet att riva murar och ändra på den machokultur som finns mellan oss män i omklädningsrummet. Jag ser fram emot att arbeta med dessa frågor inom Vita Hästen, säger lagkaptenen Jesper Samuelsson.

– Både jag och Vita Hästen känner att det här är en oerhört viktig fråga att ställa sig bakom. Att arbeta med rätt värdegrund och att tydligt ta ställning gör att vi som klubb kan vara med och påverka, säger Yvonne Anglesjö, ordförande och klubbansvarig i Vita Hästen.