SE ÄVEN: PODD: Hästens målvakt gäst i veckans avsnitt

SE ÄVEN: Becks jämna kamp om titeln som poängkung

Skadorna har tärt på Hästen de senaste veckorna.

Henrik Nyberg, Mattias Kalin, Simon Krekula, Henrik Rommel och avstängde Axel Levander saknades i bussen som åkte norrut under fredagen.

Krekula, som slog upp sin gamla fotskada mot Pantern, är den senaste på den listan.

– Han är inte spelbar än. Vi får se var det tar vägen, meddelar Leif Strömberg på vägen upp mot Umeå dagen innan match.

Hur långt har ni kommit?

– Sundsvallstrakten. Det blåser halv storm men vi har fällt upp spinnakern. Förr eller senare kommer vi väl fram. Vi åkte i god tid och det är bra för grabbarna att hinna umgås lite. Vi gör ju Sverige under ett par dagar, konstaterar Strömberg efter att ha varit nere och vänt i Malmö i onsdags.

Bortamatchen mot Pantern gav en poäng i alla fall, men Vita Hästen ville ha mer. Och Strömberg har fortfarande inte släppt ett par tunga och matchavgörande utvisningar.

– Man är fortfarande pissed off. Utvisningen på Fish är helt obegriplig. Den är ett skolboksexempel på hur man tar sig till en spelbar yta. Sen var det tre Pantern-utvisningar som inte blev av innan Erik (Borg) åkte ut i förlängningen. Han har ju pucken och spelar den men åker ut för tripping. Man tror att det är dolda kameran, säger han.

Oavsett vilket har Vita Hästen fått lite betalning för insatserna under det nya året. Laget är obesegrat vid full tid de senaste tre matcherna och det är alltid något att plocka med sig när man ska försöka blicka uppåt från den utsatta sistaplatsen.

Det ger också positiva injektioner med spelare som återkommer till truppen. August Gunnarsson var sjuk senast men är spelbar igen. Detsamma gäller backen Wilhelm Westlund som är tillbaka efter en tuff handledsskada som har gjort att han inte har kunnat spela sedan slutet av november.

– August har sett jäkligt bra ut sedan han kom tillbaka från sin skada (som höll honom borta hela hösten). Han har kunnat köra ordentlig grundträning och är nog snabbare och alertare än någonsin skulle jag säga. Samma med Wilhelm som har trampat på riktigt bra och kört extra med Bäcklin. Han har pulserat på ett bra sätt och är i superform egentligen. Även om han inte har spelat på ett bra tag ser han jäkligt bra ut, säger Strömberg.

Men ni är ändå fortsatt kort om folk?

– Det har blivit en vana och är inget att gråta över. Vi i bussen mobiliserar. Vi har både moral och inställning och det oroar jag mig inte för. Vi har även med Adam Karlsson upp, en 00:a som är från Mjölby från början. Det är en jäkligt spännande spelare med bra åkning. Han gjorde sex poäng i juniorlaget senast. Kul när det ploppar upp egna bra spelare.