Vita Hästen hade två raka derbytriumfer mot Västerviks IK sedan tidigare den här säsongen.

Under fredagskvällen håvades den tredje in på kontot. Något som gjorde att laget kan blicka fram mot jul med två raka segrar i seriespelet. Klart att det var glada miner efteråt.

– Jätteskönt för oss. Sett till matchbilden tycker jag att det är rättvist, säger Villiam Haag.

Artikelbild

– Vi gjorde en bra bortamatch och hade verkligen bestämt oss i dag. Vi höll oss till matchplanen.

Vita Hästen fick emellertid en allt annat än glad start i Plivit Trade-hallen, eller "skokartongen" som den skämtsamt kallas.

Efter en dryg spelad minut gjorde hemmalaget 1–0.

– Det är jättejobbigt där och då. Men vi kan inte lägga oss ner och dö, utan jobbar vidare. Det har vi gjort flera gånger tidigare under säsongen, men nu har vi fått utdelning i två raka matcher, säger Villiam Haag.

Artikelbild

| Det var oorganiserat spel från båda lagen där Vita Hästen var mest effektiva framåt.

Jonas Johnsons grabbar skakade onekligen av sig den mentala smällen på ett bra sätt, precis som mot Oskarshamn senast, och vände till 2–1 innan perioden var till ända.

I den andra perioden fick Vita Hästen ett gyllene läge att rycka ifrån med två numerära överlägen på kort tid. Spelet stämde inte och tiden såg ut att rinna iväg.

Artikelbild

| Jonas Fransson hade en del att göra i VIK-kassen.

Till Villiam Haag klev fram. Han tog pucken, skrinnade sig in framför VIK-kassen och lade läckert in 3–1.

– Jag kom precis in efter ett byte och pucken kom till mig. Jag kom en mot en mot en back och lyckades ta mig förbi. Därefter testade jag med en dragning och en backhand, den här gången gick det vägen, säger Haag och ler.

Det är dock Vita Hästen och Västervik vi talar om. Två lag som har blandat och gett betänkligt den här säsongen. Det skulle svänga vidare i bataljen.

Mål tillkom i en strid ström i tredje perioden, men Vita Hästen såg hela tiden till att behålla ledningen i matchen och vann med 5–2.

– Vi slutade aldrig att jobba och kämpa. Vi täckte skott och jobbade hela tiden som ett lag, säger Villiam Haag.

Betydde det något att ni hade två raka segrar mot Västervik tidigare?

– Jag vet inte. Kanske att det satt lite i bakhuvudet på dem. Vi hade i alla fall en bra känsla hela matchen.

Och självförtroendet är på väg uppåt inom gruppen nu?

– Vi har inte haft dåligt självförtroende, men klart att alla förluster inte är roliga. Att få med sig det här till jul betyder mycket för allihopa. Det är kul när vår noggrannhet i spelet betalar sig.

Ni hade bra stöd av tillresta fans?

– Ja, verkligen. De är värda stort beröm. De bryr sig om oss och deras stöd betyder massor. Det känns bra att kunna ge dem en seger.