2010 kom målvakten Fredrik Eriksson till division 1-laget Vita Hästen. Alexander Bergh var skadad och klubben med ambitioner behövde en ersättare som kunde täcka upp. Det blev ett fyraveckors kontrakt. Tränare Sune Bergman var dock nöjd med "Grizzly", det blev säsongen ut.

Året efter skrev Hästen kontrakt med 31-åringen som blev ny målvaktstränare.

Sedan rullade det på.

Tillsammans med Markus Eriksson, Jesper Samuelsson och den ständige materialförvaltaren "Nuffe" är Fredrik Eriksson en av få saker som kan kallas kontinuitet i en föränderlig hockeyvärld.

– Jag vet inte riktigt hur framtiden ser ut. Vi ska sätta oss ned och prata. Men jag trivs i Norrköping och någonstans känner jag att vi har ambition och möjligheter att ta steg som klubb och på isen, säger Fredrik "Grizzly" Eriksson.

2012 blev Fredrik "Grizzly" videocoach och fick permanent plats på pressläktaren.

Sedan dess har tränare kommit och gått.

Artikelbild

| Vill stanna. Assisterande tränaren Fredrik "Grizzly" Eriksson har inget kontrakt med Vita Hästen men kan tänka sig att fortsätta.

Patrik Klüft tog över efter att Sune Bergman lämnade.

Klüft sparkades och in kom Pelle Hånberg.

Det blev allsvenskan.

Hånberg fick inte förlängt efter den tårfyllda uppflyttningen. Nicklas Czarnecki kom in istället för att ge stabilitet åt nykomlingen. Czarnecki blev sportchef, assisterande tränaren Mikael Johansson kom och med honom Pär Hellenberg.

Hellenberg fick sparken och Mikael följde efter.

Czarnecki var tillbaka i båset, med "Grizzly". Sedan kom Jonas Johnsson och när han sparkades kom Leif Strömberg in.

Finns det någon röd tråd genom alla turbulenta år så har det varit den assisterande tränaren Fredrik "Grizzly" Eriksson.

Bakom varje ledarskifte och kris eller låsning så har han funnits kvar.

Efter den här säsongens slut har inte bara kontraktet säkrats, ekonomin som varit usel har fått en vändning. Klubben är på väg mot stabilitet även om det finns mycket att göra.

Något som kanske ska räknas med när det sportsliga är över.

– Att vi klarar av kontraktet utan att kvala var bra och inget givet. Men just nu känns det ändå tomt.

– Vi har varit kort om folk både bland spelare och ledare. Man har varit hotellbokare och planerare och gjort lite allt möjligt. Men vi ska inte plocka in folk för att bara ha folk utan vi måste göra det smart och ha uppgifter åt alla som fungerar. Vi måste växa med förstånd.

– Vi får göra något kul. Vi ska ha möte, men jag får väl ta på mig målvaktsutrustningen och killarna får peppra mig, säger Grizzly på skämt.