Vita Hästen står på samma poäng som Modo (tabellåtta) och Södertälje (nia) inför sista omgången. Hästen har dock sämst målskillnad av de tre och har alltså inte en topp åtta-plats i egna händer.

Men ett faktum är glasklart: tre poäng borta mot Almtuna skulle öka Vita Hästens chanser betydligt att förlänga säsongen.

Det är emellertid ingen lätt uppgift de har framför sig. Almtuna har varit en av säsongen stora positiva överraskningar och ligger just nu fyra i tabellen.

– Vi var tippade rätt lågt, så vi hade lite möten innan säsongen där vi sa att vi skulle gå ut i varje match som underdogs med inget att förlora, säger 23-årige Albin Carlson.

– Det tycker jag att vi har gjort stora delar. Vi har krigat jävligt hårt. Sedan har det fallerat några gånger, men vi har alltid studsat tillbaka direkt efter, säger Albin Carlson.

– Många lag i serien har nog tyckt att vi är ett jobbigt lag att möta.

Albin Carlson är uppväxt i Finspång och spelade i Finspångs AIK till han var tolv år. Därefter huserade han i Vita Hästen fram till han flyttade till Örnsköldsvik för att gå hockeygymnasiet.

Nu är Albin inne på andra raka säsongen i AIS – som är klart mer angenäm än den första.

– Jag spelade bara fem matcher förra säsongen. Jag drog axeln ur led och när jag kom tillbaka gick den ur led igen. Så det var bara att glömma spel och fokusera på rehab och sommarträning. Jag hann tänka flera negativa tankar, så därför är det riktigt roligt att har flutit på så bra nu, säger Albin Carlson som står bokförd för 48 allsvenska matcher 2017/2018.

Det blir en speciell match för honom – när han ska försöka sätta käppar i hjulet för Hästens slutspelsdrömmar.

– Jag har många fina minnen från Stallet framför allt, säger Albin Carlson.

– När jag var väldigt liten kollade jag i stort sett på varje hemmamatch. Så det är alltid extra roligt att spela mot Hästen. När jag var liten var Marcus Eriksson och Jesper Samuelsson i A-laget, så de såg man upp till. Det är kul att få vara på samma is som dem även om det är i motståndarlaget.

Vad har du för relation till Vita Hästen i dag?

– Nuförtiden är det väl inte så mycket förutom min farfar som har säsongskort i "Himpan". Han följer mig och håller tummarna för att det ska gå bra, även i den här matchen säger han. Men det vet jag inte om det stämmer (skratt).

Att Almtuna ska slappna av trots den säkrade platsen i slutspelsserien, tror inte Albin Carlson kommer att ske.

– Vi vill vinna så klart eftersom vi har chans på tredjeplatsen och behålla fjärdeplatsen. Vi vill ta med oss så många bonuspoäng som möjligt inför slutspelsserien och gå in där med en vinst i ryggen, säger han.

Vad har du för bild av Hästen den här säsongen?

– De är luriga. Halvssvåra att spela mot. De har flera duktiga forwards och ett jäkla bra power play. När spelare som "Macke" och "Sama" får utrymme är de giftiga.

När Hästen och Almtuna har mötts tidigare den här säsongen har det varit idel hemmavinster.

– Det talar väl för oss i morgon får man hoppas, avslutar Albin Carlson.