Hela 53 poäng (20+33) på 33 matcher svarade Erik Borg för. Med det hade han näst högst poängsnitt per match bland samtliga spelare i hockeyettans alla fyra serier, endast slagen av dåvarande lagkamraten Gustaf Berling, nu i Troja-Ljungby.

För Vita Hästen har Borg levererat två mål och en assist på 16 matcher hittills.

– Jag är inte nöjd, det kan jag inte påstå. Vissa matcher har varit bra medan vissa har varit mindre bra. Men det kan bara bli bättre, det ska helt klart förväntas mer, säger Erik Borg som avslutade med sju matcher för Tingsryd förra säsongen med två mål som facit.

Artikelbild

| Erik Borg.

Det blir en omställning mentalt när du är van att pumpa på med poäng i match ut och match in?

– Det är tufft mentalt. Jag gjorde 50 poäng, men så blir motståndet mycket tuffare varje dag. Men jag var inställd på det, jag räknade inte med att göra 50 poäng i allsvenskan. Samtidigt är det en väldigt rolig utmaning som jag trivs med.

Hemma mot Almtuna i måndags tog Vita Hästen en viktig seger – efter sitt elva dagar långa uppehåll från match – och bärgade två poäng. Hästen vände ett 1–3-underläge och Erik Borg jublade vilt efter att ha slagit in kvitteringen i tredje perioden.

– Jag får inte de riktigt klara lägena. Jag jobbar mycket på att ta mycket mer puckar på mål. I ettan kunde man leta lite mer passningar. Jag försöker att få bort det även om säkert sitter kvar lite i ryggmärgen. Det var ju ett jäkla skitmål jag gjorde i går, men jag hoppas att det gör att det lossnar för mig, säger Erik Borg.

Artikelbild

– Det var en otrolig lättnad för egen del att få dit pucken. Otroligt skönt. Sedan har jag inte stirrat mig blint på poängkolumnen. Jag hade en helt annan istid i ettan vilket gör allt enklare. Det blir på ett annat sätt i Vita Hästen, och med det sagt säger jag inte att jag ska ha lika mycket istid nu som i Halmstad, för det ska jag inte.

Hur var uppehållet?

– Det var skönt. Jag fick några dagar i Göteborg för att ladda batterierna. Alla spelare kom tillbaka med fullt fokus.

Almtuna-matchen var starten på en hysteriskt viktig vecka för Vita Hästen som även möter Tingsryd och Västervik, två andra lag i botten. På söndag rundas det hela av med bortamatch mot Modo.

– Vi har en bra moral. Att få en seger direkt efter uppehållet betyder jättemycket. Det var en perfekt start på veckan och stärker gruppen, säger Erik Borg som omfamnar det han nu är mitt uppe i:

– Det är lite komiskt att spelschemat har blivit så här. Men framför allt jättekul efter ett uppehåll. Vi tar det här upplägget alla dagar i veckan. Nu ska vi ha tre poäng mot Tingsryd.