Serieledaren vann på straffar efter tolv försök var. Det blev ingen segersång i Vita Hästens omklädningsrum men ändå en bra känsla att laget kan – trots det jobbiga tabelläget.

– Man vill aldrig förlora på straffar men det är ändå en bra insats. Tyvärr gick det inte hela vägen i dag men det är en tuff bortamatch. Vi får se det positiva att vi i alla fall fick med oss en poäng. När de ledde med 2–1 var det i alla fall skönt att vi kunde kvittera, konstaterade unge Degerstedt när han öppnade dörren och kom ut.

Om vi börjar med slutet, var det dålig is? Det såg ut att vara många dåliga straffar.

Artikelbild

| Arvid Degerstedt.

– Det var nog den sämsta isen som en straffläggning har hållits på. Man såg ju att pucken ställde sig upp för alla.

LÄS MER: "Avstängningen är över för Arvid"

Arvid Degerstedt var nära att få in sitt försök men pucken styrdes strax utanför av Adam Åhman. Det gick desto bättre när han slet sig fri i början av matchen. Efter fem matchers avstängning var det Vita Hästens nummer 27 som gjorde matchens första mål i Be-Ge Hockey Center.

– Vi kontrade på en tekning och Löfquist lade fram den till mig. Jag försökte bara skjuta i bortre och det var skönt för mig att den satt, beskrev "Degen" som fick ta plats bredvid Jesper Samuelsson och Marcus Eriksson i förstakedjan.

Var det ringrostigt för dig?

– Nej. Jag har tränat på bra hela tiden så det kändes bra, sa Degerstedt innan han gjorde sig klar för hemresan.

Vita Hästen ligger fortfarande kvar under strecket men har närmast två hemmamatcher: Karlskoga på fredag och Karlskrona på söndag.