LÄS MER:"Från Nordamerika till Vita Hästen"

LÄS MER:"Det har släppt och vi vågar spela"

Lite småskadad och med en och en halv säsong i Nordamerika i färskt minne. Viktor Johansson, 20, blev klar för Vita Hästen precis innan transferfönstret stängde i fredags.

Artikelbild

| Viktor Johansson.

Och han fick inleda tiden i klubben med en gul tröja på träningen.

Det betyder "inte tacklingsbar".

Viktor Johansson ville inte säga exakt vad det är för skada som hämmar honom, men ...

– ... jag kan säga att jag kommer att vara tillbaka och kunna spela igen om någon vecka.

Artikelbild

Han är fostrad i moderklubben LHC där han spelade under ungdoms- och juniortiden. Inför 2017-2018 drog han till USA. Där har han spelat för Odessa Jackalopes (NAHL), Connecticut Jr Rangers (NCDC) och slutligen en match för Corpus Christi IceRays (NAHL) innan han beslutade sig för att åka hem till Sverige.

– Det var mycket om och men, men jag bytte lag i USA och var en match där. Och då åkte jag på den lilla skadan och bestämde mig för att åka hem. Det var i tisdags och nu är jag här.

Artikelbild

Det gick snabbt med Hästen?

– På en dag. Det var snabba bud. Då hade jag redan bestämt mig för att jag ville hem, det var när jag väl var hemma som det blev av.

Artikelbild

| Viktor Johansson.

Hur summerar du tiden i USA?

– En upplevelse. En erfarenhet till. Det var lite annat spel och mycket att lära sig. Att bo hemifrån framför allt.

Artikelbild

| Viktor Johansson.

Och nivån på hockeyn?

– Det var hög nivå. De flesta håller på och försöker ta sig in i ett collegelag. Anledningen att jag drog över var också att få spela college egentligen. Sedan har det dött ut lite på slutet och då kände jag också att det var dags att komma hem.

Artikelbild

| Viktor Johansson.

Han säger att han blivit en bättre ishockeyspelare av tiden på andra sidan Atlanten.

– Absolut. Framför allt har jag utvecklat spelet på små ytor och det fysiska spelet.

Vilken koll har du på Vita Hästen?

– Jag har haft koll på dem de senaste två åren. Arvid (Degerstedt) är en bra kompis, jag har varit och kollat ett par matcher den här säsongen och det har sett bra ut tycker jag. Det ska bli kul att spela här, sedan får vi se om det blir kval eller inte.

Vad ska du bidra med?

– Ett solitt spel över hela banan. Jag är en tvåvägsspelare som gör få misstag. Jag försöker vara kreativ i anfallszonen, jag är mer en passningsspelare skulle jag säga, svarar Viktor Johansson som inte känner av någon rivalitet med sin nya klubb trots att han vuxit upp med rivalen LHC i grannstaden.

Tvärtom.

– De säger det, men har jag själv aldrig haft några problem med det.

Kontaktet är skrivet säsongen ut, därefter återstår att se om det blir en fortsättning eller inte för Viktor Johansson i Vita Hästen.