Under en vacker vinterdag kom Vita Hästens 36:e spelare för säsongen, med målvaktsreserven Anton Malmborg inräknad.

Robin Karlsson är en 23-årig budbilsförare från ”Vilda” Väsby Hockey som tagit individuella kliv framåt efter sitt stora äventyr i USA.

– Men den här säsongen har varit lite upp och ned. Både för mig och laget, nu på slutet gick det inte så bra i allettan, säger backen efter första gympasset med sin nya träningsgrupp.

Artikelbild

| Nicklas Sjölund.

Det blev också en oviss övergång mellan Väsby och Vita Hästen.

Men Robin Karlsson var på plats på torsdagsmorgonen för att träna med sin nya klubb.

Fem mål och 18 assists i ettan är ändå ett hyggligt facit för en back i division 1.

Vita Hästen behöver mer muskler med tanke på skadeläget och höja formen inför slutspurten med nio omgångar kvar.

– Framförallt är det jättekul att jag fått chansen att ta steget upp till allsvenskan. För mig är det bara att gå in och köra nu, sa Robin ovetandes om turbulensen mellan klubbarna.

Säsongen 2014–2015 fick Robin Karlsson chansen att spela i Fairbanks Ice Dogs i NAHL (North American Hockey League).

– Kul. Det var riktigt bra hockey, men stället var väl sådär att bo på. Det var ganska kallt, berättar Robin som bodde med en familj i staden som ligger på samma breddgrad som Skellefteå, men med subarktiskt inlandsklimat vilket ger kalla vintrar.

– Det var flyg till alla bortaresor. Så det blev en serie med bortamatcher, vi kunde vara borta upp till tio dagar. Det var grymt roligt. Man var med laget hela tiden så det blev som en stor familj, berättar han.

Nu hoppas han bli spelklar på fredag, och den på pappret kanske överkomliga mötet mot Karlskoga, men som har en stark formkurva.

Tre förluster på de nio senaste matcherna. Laget har fått viss kontakt uppåt men ligger kvar på jumboplatsen.

– Jag och Henrik Rommel, som spelar där brukar träna tillsammans på sommaren. Det ska bli kul att möta honom. Vi kör alltid sommarfys tillsammans. Men när jag snackade med honom senast hade det gått tungt ett tag, berättar Robin.

I Hästen var han inte helt obekant med Wilhelm Westlund som han spelat mot sedan barnsben.

Det är också de båda som snackar mest med varandra på fysen.

Backen Nicklas Sjölund, också han från Väsby, kom för nio matcher sedan och har ett förflutet med Robin också från AIK trots ålderskillnad på fyra år.

– Robin är en schysst kille som kommer gå bra in i den här gruppen. Vi kommer ta hand om honom på bästa sätt, säger Hästenspelaren.

Backen blir ett tillskott som laget och tränaren Leif Strömberg kommer behöva inför de dubbla bortamatcherna i helgen. Karlskoga på fredag, Modo på söndag.

– Det var två individuella misstag som gjorde att Västervik fick 2–0 på oss senast. De spelade på omställningar och vi gick i fällan. När vi hamrade på som mest gör de 3–0. Vi tar den snytingen och går vidare.

– Det är Kåsastul (benskada) och "Ludde" som inte är spelbara. Förhoppningsvis kan vi gå runt på sju backar ändå, avslutade Strömberg.