Mamre är inte riktigt redo än. Därför får Assyriska spela på Östgötaporten i hemmapremiären.

– Det är vi vana vid, vi är starka där också, säger Simon Dogan som summerade en mållös match mot IFK Kumla med splittrade känslor.

Assyriska lyfte sig efter paus och hade chanser att avgöra.

Dessutom tycker Dogan att hans lag blev rånade på en straff men det är historia. Blicken är fäst på Motala AIF som ser ut att ha något riktigt spännande på gång. 7–0-vinsten mot IFK Haninge – som fick en man utvisad efter en halvtimme – sticker ut och under försäsongen åkte Assyriska på en 0–5-smäll mot Maif.

– Vi spelade tre matcher på en vecka och avslutade med att möta dom så det kanske är lite missvisande men de är bra. Ett lag som producerar och gör mycket mål. Vi har respekt för dom, fortsätter Simon Dogan.

Det är ett par frågetecken i Assyriska-truppen. Målvakten Robin Ahlberg kämpade med en lårkaka när han fick feber.

Kutshi Moilo klev av träningen i veckan, liksom Timmy Wilhelmsson.

Kevin Månson missade premiären och är inte bra i sitt knä. Alla är osäkra till spel.

– I första hand ska vi prioritera att fortsätta hålla rent defensivt. Det är viktigt att vi är tighta och kompakta. Jag tycker vi var lite för stressade i premiären. Vi måste våga hålla i boll lite mer, efterlyser Simon Dogan.

Sylvias Mohamad-Fadel Youssif såg till att Sylvia fick en perfekt start på säsongen. 1–0-segern hemma mot Huddinge var en skön boost inför nästa uppgift: IFK Haninge på måndag.