Det var långt ifrån Vargarnas kväll i Småland.

Svårt att hitta fäste.

Både på banan och motståndarnas ryggar.

– Tog man inte starten var det omöjligt att hitta grepp, det fanns ingenstans på banan. Det var svårt för grabbarna att hitta rätt inställningar för fart, sa assisterande lagledaren Mats "Lillis" Erixon.

Nässjö startade med en femetta, följde upp med 4–2 i andra heatet. Inte blev det bättre av att Nässjö svarade med kvällens andra femetta i femte heatet.

Vargarna var långt efter, tolv poäng.

Något var tvunget att göras på Nässjö Motorstadion.

Vargarna tog första heatet med poängövertag i kvällens sjunde start och toppade laget i åttonde heatet.

Sakta knaprade sig Vargarna ikapp, men med ständiga hack i åkningen.

Gästerna kunde gå till paus med viss kontakt och fyra poängs underläge, 28–32.

Scenariot höll i sig, ett steg framåt följt av ett eller två missräkningar.

– Jag tycker killarna visar en otrolig moral hela matchen. Viktor Bergström hade ett stopp när han låg i bakhjulet på heatledaren. Henrik Bergström vurpade i första kurvan, jag vet inte om det var någon kontakt eller om det var oprovocerat, sa "Lillis" i depån efter matchen.

I heat 12 kom Vargarnas andra femetta för kvällen då nye Daniel Bewely och Kim Nilsson åkte bra parspeedway, vilket följdes av två oavgjorda heat i start 13 och 14.

Det krävdes en ny femetta för att Vargarna skulle kunna åka hem med en poäng efter nomineringsheatet.

Det gjorde Vargarnas nya radarpar.

– Bewely är en jätteduktig talang, det här var hans andra start, Vetlanda lagcup var hans första. Han kan verkligen anpassa sig till hur banorna ser ut, säger "Lillis" efter den oväntade poängen mot Nässjö.

– Bewley ska köra JVM-kvalet på Vetlanda på lördag så han är kvar i Sverige och åker upp till Stockholm med Peter Jansson, berättar "Lillis" för de som vill se mer av den unge Vargföraren.

Kim Nilsson? Han är knappast okänd för någon.