Fem år.

Ett historiskt kontrakt både för Dolphins Adnan Chuk och idrottsstaden Norrköping.

Men så har få tränare betytt så mycket på så kort tid för sin klubb som Adnan Chuk gjort efter att han beslutade att lägga ned sin egen karriär.

Artikelbild

| Fem år. Det var en långsiktig lösning som Dolphins presenterade när klubben och tränaren till slut kom överrens.

Ett SM-guld på två finaler i tre raka slutspel.

Läs mer: "Fem år – det är en kärleksförklaring".

Imponerande lagbyggare med små medel.

Nu kan han, hustrun Malin och dottern Selma som springer omkring på Stadium Arenas parkett på lätta steg i LA Lakers tröja alla landa i beslutet.

– Jag har från början tyckt att Dolphins varit ett bra alternativ. Sedan har det kommit andra bud som varit intressanta. Just när det gällde familjen var vi inställda på att flytta. Men jag tyckte att anbuden som kom in, inte var bättre än det här. Jag må vara hemmablind, många säger att jag är det. Men jag har en kärlek till Dolphins som kanske inte är så nyttig egentligen ur ett karriärperspektiv, konstaterar Adnan utan att låta ångerfull.

Träningsmöjligheterna, Europaspel, arenan avgjorde.

Tråkigt för bland annat ligarivalen Södertälje som var intresserat av Adnans kompetens.

Adnans kärlek är inte bara till Dolphins utan också till idrottsstaden Norrköping. I september ska Dolphins spela kval till basketens Champions League. Lilla Norrköping mot några av världens största klubbar i en av världens största sporter.

Läs mer: "Skönt och roligt att kunna bygga vidare på SM-guldet och förhoppningsvis testa vingarna i Champions League".

– Jag hoppas verkligen vi kan hitta pengar och folk som vill investera i det. För det här är så stort. Så länge man är idrottsintresserad är det verkligen en kul upplevelse.

– Första kvalomgången, fastställs snart, det kan bli runt 17-18 september. Vi kommer få börja försäsongen lite tidigare. Det är en stor turnering och vi vill göra så bra vi kan

där eftersom vi har den äran att representera Sverige. För mig som är härifrån, att på den stora scenen få ut lilla Norrköping, man blir bara tårögd när man tänker på det, säger Adnan.

Dolphins tränare ska ut i landslagstjänst som assisterande tränare kommande vecka och VM-kval.

Dolphins ska träffa hemvändaren Anton Saks, men samtidigt har han noll kontrakterade spelare.

– Vi är kanske lite efter när det gäller lagbygget, men vi är nog mer populära än många andra av ligakonkurrenterna eftersom vi har vunnit SM-guld. Hellre det än att åka ut tidigt, säger Adnan som kommer fortsätta på den inslagna vägen.

– Träna så hårt att matcherna alltid blir lättare. Så länge vi gör det kommer vi tillhöra toppen, säger tränaren med nypåskrivna femårskontraktet.