Blott 15 år ung värvades Marcus Johansson av IFK Norrköping och blev den yngste spelaren i klubbens historia att få ett A-lagskontrakt. De senaste säsongerna har Johansson tillhört Sylvia, men nu är 20-åringen inställd på att röra på sig.

– Ja, det har jag bestämt mig för. Mitt kontrakt går ut i november, säger han.

Johansson har bibehållit kontakten med moderklubben Hagahöjden och en comeback kan bli verklighet, även om det innebär ett par steg ned i seriesystemet.

Artikelbild

| Marcus Johansson saknar inte alternativ - och kan återvända till Hagahöjden.

– Jag behöver hitta glädjen och motivationen, fortsätter Johansson som påpekar att inget är bestämt och att han inte skrivit på.

Det finns andra klubbar med i bilden. Nyligen presenterades Robert Hagert som ny tränare för Hagahöjden. Hagert tränade Marcus Johansson under en säsong i Sylvia.

– Ett bra val, det är viktigt för Haga att få in en person som är duktig på att strukturera upp det. Jag har lite att fundera på nu men Haga känns intressant för att det är min moderklubb och att polarna spelar där.

Marcus Johanssons klubbkompis i Sylvia, Haris Sijaric, är i väg och testar lyckan utomlands. Efter 2–2-matchen mot Västerås i söndags så reste anfallaren till Tyskland där han ska visa upp sig hos BSV Rehden och Nordhausen.

Att Manno Chamoun kliver av som huvudansvarig i Lindö FF kunde ni läsa om i Folkbladet i går. I veckan kommer hans efterträdare att presenteras och Lindö behövde inte sträcka sig särskilt långt.

Johan Roxström har varit en jagad man den senaste tiden och förde samtal med både Linköping City och Assyriska, bland annat. I stället kommer ”Rocky” ta över Lindö som har ett par potentiella nyförvärv med på träningarna. Söderköpings Fredrik Nygren är en spelare som Lindö vill ha.

Sleipner hade testmatch i förra veckan. Division 2-klubben har två namn som sticker ut just nu och som är högintressanta. Christoffer Tapper Holter, med meriter från spel med Landskrona i supettan, och Laban Blosse, yttermitffältare som tillhör IFK Norrköping.

– Holter har tränat med oss i ett par veckor och vill fundera på vad han vill. Laban är en talangfull vänster yttermittfältare, säger ”Randigts” Adnan Ergül som även har ögonen på Smedbys forward Daniel Källsholm och följer utvecklingen i Sylvia med största intresse.

Sleipner-trion Rasmus Bengtsson, Linus Hellman och målvakten Jimmy Karlsson har fått kontraktsförslag.

Kent Hellström ger besked innan fredag om han blir kvar som tränare för IFK:s damer.