– Bra debuter. Det lovade gott, sa Rickard Johansson, ÅFF-tränaren.

Tillsammans med landsmannen Paulo Vyctor kom Luis Soares in direkt i andra halvlek i lördagens träningsmöte med division 1-kollegan Sandviken. Sedan tog det inte mer än ett par minuter innan han gjort ett första avtryck i ÅFF-tröjan.

Soares spräckte nollan och ökade senare även till 2–0 i en träningsmatch som ÅFF till slut vann med 2–1.

– De nya som kommit in har givit oss mer spets. Soares såg riktigt vass ut på sin kant och det märktes att han spelat på en något högre nivå hemma i Brasilien. Med mer träningar tillsammans kommer det att bli ännu bättre, sa Rickard Johansson.

I onsdags landade nyförvärven i Sverige, på torsdagen gjorde de sin första träning med nya laget och ytterligare några dagar senare var det alltså dags för matchdebut. Den slutade med två mål för Soares och med en assist och en fixad straff (som han själv missade) för Vyctor.

Lägg därtill att bosniske anfallaren Alem Plakalo gjorde ett gott jobb under den timme han spelade.

– Han ger oss en tyngd som vi inte haft tidigare. Honom kommer vi att få mycket nytta av, sa Johansson.

Efter den trista våren måste ÅFF vinna betydligt mer i höst för att rädda nytt kontrakt – och vinsten mot Sandviken kändes på sitt sätt som ett trendbrott.

– Vi har inte vunnit på bortaplan tidigare i år, så förhoppningsvis kan det lösa upp några mentala spärrar. Nu var det i och för sig bortamatch även för Sandviken (matchen spelades i Stockholm), men ändå, sa Johansson.

Han fick göra några sena ändringar i försvaret, men defensiven såg stabil ut och före frisparksreduceringen på slutet var det inte mycket som släpptes till framför Henrik Gustavsson.

– Det är jag nog allra mest nöjd med, sa Rickard Johansson.