I kväll ställs storklubbarna Juventus och Milan mot varandra i den italienska supercupen i fotboll. Men finalen, som spelas i saudiarabiska Jidda, väcker stor kritik i Italien. Anledningen är att det italienska ligaförbundet tidigare meddelat att kvinnor bara kan köpa biljetter till familjeläktaren – övriga läktare är enbart för män.

Landets vice premiärminister Matteo Salvini, som också är partiledare för högerpartiet Lega, hävdar att han tänker bojkotta matchen.

Som Milan-supporter skäms jag över att min klubb är delaktig i det här. Jag tänker inte titta på matchen, säger han till SVT.

Han får medhåll av politikern Laura Boldrini, tidigare ordförande för det italienska underhuset, som även hon är kritisk till matchen.

"Om kvinnor vill gå på den italienska supercupfinalen måste de alltså göra det på särskild plats? Vilket skämt. Om de höga herrarna i fotbollen vill sälja matchrättigheter kan de göra det, men de ska inte tillåta sig att sälja ut kvinnors rättigheter", säger hon i ett uttalande.