Det var en helt omgjord City Gross Arena. Övervåningen var fylld med försäljning av tillbehör till Roller Derbyn och själva hallen var även den annorlunda.

Originalgolvet var mer eller mindre täckt med ett liknande dansbanegolv som var bättre anpassat till rullskridskorna, färgglada linjer och flaggor på golv och väggar. Sittplatserna i arenan räckte inte till trots att det fanns både stolar och bänkar utställda utmed planen.

Hemmalaget som har vunnit alla sina matcher i division ett startade matchen direkt med full fart och det syntes klart och tydligt att de ville upp till eliten.

Redan efter första halvlek stod det 155–52 och de såg att ha mycket kvar att ge. NRD´s jammers gled förbi motståndarna från Stockholm gång på gång och poängen ökade raskt.

– Vi är jättenöjda, alla gjorde vad de skulle. Stockholm körde på ”backwall” och båda fungerar lika bra för oss så vi körde på ”frontwall” för att slippa bli nertryckta direkt, säger Jessica.

Vad innebär det för er nu inför elitserien?

– Avstånd och sånt är ju sak samma men en stor ökning blir det inom träning. Vi tränar redan tre dagar i veckan men nu måste alla anstränga sig och träna självständigt också. Nya säsongen drar igång i början av augusti så vi har tre veckors uppehåll nu. Själv ska jag passa på och åka till VM i Kanada och sen ska jag köra en träning i New York, avslutar Jessica. (Folkbladet)