Svenska golfförbundet ser gärna att IFK Norrköpings stora golftalang får ett wild card till tävlingen 6–8 september.

– Jag är jätteintresserad, absolut. Jag spelar jättegärna om det går att kombinera med fotbollen, säger Eric Smith, medlem i Bråvikens GK.

Som av en slump är det ett allsvenskt uppehåll mellan Trelleborg borta 2 september och AIK hemma 16 september.

Eric började spela golf i somras och gjorde en rekordsänkning. Från 1 juli gick han från 54 i handicap till 4,5.

– Han hade 72 poäng första rundan. Jag har försökt hitta någon bättre, men varken lyckats i Sverige eller internationellt bland 1 500 amerikanska golftränare, berättar Janne Monier, klubbchef på Bråvikens GK.

Han ser gärna att ett wild card går till Eric Smith, som dock måste sänka sig till 3,3.

– Inte alls någon omöjlighet. Det vore bra för Bråviken och det vore bra för golfen om han kom med. Det är sånt här som ekar till publiken, säger Janne Monier.

Bråviken Open, i september, blir största golftävlingen som arrangerats i Norrköpingstrakten.

Årets tävlingsschema för den svenska proffstouren har spikats. En av de 14 tävlingarna på Swedish Golf Tour är Bråviken Open med 350 000 kronor i prispengar.

– Det blir häftigaste tävlingen som varit här. Varken Norrköping, Söderköping eller Finspång har haft en herrtävling på högsta herrtouren. Vi har arrangerat på undertouren förut, berättar klubbchefen Janne Monier.

Herrtouren startar på Lumine GC i Spanien, 24 februari och avslutas i Skåne 4 oktober. Däremellan blir det bland annat stopp i Pärnu, Estland (med Peter Hunt som banägare), Fredrikstad, Norge, Katrineholm och Bråviken.

Utan huvudsponsor har Svenska golfförbundet tagit över touren. Det har blivit fler tävlingar och prispengarna har ökat med 400 000 kronor.

Nya arrangörer utöver Bråviken är Åda Golf & Country Club och Knistad Herrgård.

Under nio år var Bråvikens GK värd på damtouren. Nu blir det tioårsjubileum genom första herrtävlingen.

– Jätteroligt att få komma till Norrköping, tycker Frida Bräster, touransvarig på SGF.

Förra året vanns herrtouren av islänningen Axel Boasson. Lokala hopp är Landeryds Henric Sturehed och Gabriel Axell. Största hemmahoppen är Douglas Tönnesen, bröderna William och Wesley Monier.