Det har inte varit många ljuspunkter för "Randigt" fotbollsåret 2018.

2–3-förlusten mot Huddinge i söndags var den sjätte på sju matcher och efter två tränarbyten det senaste halvåret befinner sig Sleipner i ett utsatt läge.

I det läget värvas mittfältaren Ermin Kojic in från Assyriska.

Artikelbild

| Ermin Kojic, här i Assyriska, kommer att spela för Sleipner resten av säsongen.

– En slitvarg. Vi behöver folk och Ermin kommer passa in perfekt. Alla papper är klara, han är spelklar och redo att debutera för oss, säger Sleipners sportchef Naim Gergin.

Förstärkningen av Kojic är inte den enda åtgärden.

Sleipner har slutit ett färskt samarbete med division 1-klubben Linköping City.

– Vi hade en kontakt med Melke Alan (Citys manager) när vi spelade träningsmatch och tog upp det igen när han ringde. Det känns positivt. För några år sedan var det otänkbart men tiderna ändras. Vi försöker bygga något gemensamt.

LÄS MER: "Sleipnerprofilens brutala sågning av seriekonkurrenten".

City har startat division 1-säsongen lovande.

Nykomlingen har bara en förlust och parkerar som sjua. City har inget reservlag och samarbetet med Sleipner öppnar för att kunna lufta spelare som är på gränsen till A-laget.

Naim Gergin är övertygad att Sleipner kommer att brotta sig ur den knepiga situationen.

– Vi har ju knappt haft någon vinterträning men vi orkar mer och mer. Vi skapar chanser men har haft svårt att sätta dit dom. Målet är att hänga kvar, det kommer vi klara.

Melke Alan ser två vinnare på samarbetet.

City-managern har redan skickat målvalten Simon Bandh, anfallaren Ferdrik Alm och mittfältaren Felipe Reidler de Moraes till Östgötaporten för en träning.

– Vi hade tankarna på den här typen av samarbete för ett år sedan, då var det inte med Sleipner, men det här är något som gynnar båda parter. Det går smidigt att flytta spelarna emellan och de får möjöigheten att få en bra matchning i division 2, säger Alan.