Närmast spel borta mot smålandslaget Troja Ljungby är backen Victor Lindman. 22-åringen har varit borta nära två månader efter en benskada.

Både han och lagets skyttekung Rickard Palmberg har funnits med på isträningarna de senaste dagarna.

En klar förstärkning till Hästen som gått tungt den senaste perioden och som plockade in backen Nicklas Sjölund i torsdags från Väsby.

– Vi ska skynda långsamt med de skadade spelarna och tar inga chanser. Framförallt behöver de känna på lite lagspel efter att ha varit borta ett tag. Jag tror inte Palmberg kan vara aktuell för spel mot Troja Ljugnby utan det kommer nog ta ytterligare några dagar, säger assisterande tränaren Fredrik "Grizzly" Eriksson.

Men det ger väl energi till truppen när de kommer tillbaka?

– Framförallt är det undermedvetet en spark i ändan för allihop som finns tillgängliga att det gäller att prestera när konkurrensen ökar.

Det kan behövas. Hemmalaget Troja Ljungby ligger under nedflyttningsstrecket, men har som Hästen en uppåtgående trend. Seger i tre av de fem senaste omgångarna. Förlusterna kom mot Leksand och Modo.

Bara fyra poäng skiljer lagen åt i tabellen.

– Det gäller att vi är extremt noggranna i egen zon och inte dräller med puck. De är skridskoskickliga och har gått bra på slutet och gjort mycket mål när de vunnit, säger "Grizzly".

Det blir också debut för nye backen Nicklas Sjölund.

– Javisst, han är spelklar. Men det känns som att han varit med länge redan, säger "Grizzly" om det 20-åriga nyförvärvet från Väsby.