Lindö har gjort en imponerande resa de senaste åren och klättrat i seriesystemet.

I fjol sprang LFF hem division 2 i stor stil.

Laget förlorade inte en enda match. Det blev 13 segrar, fem kryss och förkrossande 53–14 i målskillnad.

Ett facit som gjorde att laget fick ta klivet upp i division 1. Samtidigt trillade Smedby ner i tvåan. Det gör att Lindö och IFK Norrköping är de lag från stan som spelar högst upp i seriesystemet den här säsongen.

Båda två återfinns i division 1 södra Svealand och kan alltså se fram emot ett par sköna derbyduster.

– Det blir lite spännande att se vilka som är bäst i stan, säger tränaren Peter Ödman.

Framgångskonceptet för Lindö har varit att satsa ungt och hemvävt och där utveckling varit a och o.

– Spelarna är väldigt lyhörda och har tagit till sig det vi pratat om. Det har gjort att de utvecklats enormt mycket. Det är häftigt att se vilken utväxling man kan få. För några år sedan visste knappt folk om att vi hade ett damlag och nu spelar vi i division 1, säger Peter.

Lindö har under vintern förstärkt med en ung trio från IFK. Anna Ekvall, Julia Rodestrand och Sanna Suu Bengtson har alla anslutit från lokalkonkurrenten.

In har även Madicken Andersson, Norrköping City, och Jenny Börjesson, Örebro SK Söder, kommit och det bubblar nu av optimism i truppen.

– Vi siktar på en mittenplacering i alla fall. Inte bara att hänga kvar utan att verkligen kunna fightas med en del av lagen. Det tror jag är ganska rimligt, säger Agnes Månsson som är anfallare i laget och fostrad i klubben.

Som 23-åring är hon också en av de äldre i den den väldigt unga truppen.

Hon menar att det faktum att Lindö fått behålla spelare och ledare och kunnat utveckla en bra kemi är det som ligger till grund för succén de senaste åren.

– Vi trivs bra ihop både på och utanför planen och peppar och pushar varandra hela tiden. Det är inte ett negativt ord. Det tror jag gör mycket för självförtroendet.

Vad tror du krävs för att ni ska fortsätta vara framgångsrika även i division 1 som är en betydligt tuffare serie?

–  Vi behöver hålla en jämnare nivå under matcherna och inte få de där dipparna. Sedan behöver vi lite mer skärpa, både i passningarna och i avsluten. Och så är det viktigt att man är där mentalt. Att man är lite snabbare i tanken.

Lindö inleder säsongen på påskafton hemma mot P18 från Visby.

– Spännande. Det ska bli häftigt att se om vi kan matcha dem, säger Månsson.