Jenny Rissveds blev hjälte med hela svenska folket när hon tog OS-guld i Rio de Janeiro 2016. Men tiden efter var tung. 25-åringen drabbades av en svår depression och vägen tillbaka har varit lång. Fokus har legat på att må bra, att hitta tillbaka till glädjen för sporten.

Samtidigt har Rissveds inte hymlat med sin målsättning: Att ta sig tillbaka till världstoppen.

Och nu är hon där och nosar på allvar. På söndagen cyklade hon in som trea i Italien och jublande glad rullade hon in mot mål samtidigt som hon klappade händer med publiken.

"Trodde jag aldrig"

Jag trodde aldrig att jag skulle komma tillbaka till den här nivån, sade Rissveds i tävlingens sändning enligt SVT.

Det var hennes bästa resultat i världscupen efter comebacken.

25-åringen, som har stått för flera starka prestationer i världscupen under sommaren och som försvarade sitt SM-guld i crosscountry förrförra helgen, hade förvisso inget med segerstriden att göra på den knixiga banan i Italien, men var minst lika glad för sin tredje plats.

Jag är nöjd och stolt. Nu ser jag bara framåt, sade Rissveds.

"Hängt upp soffan på tork"

Hennes manager Johan Elliott försökte sätta ord på känslorna hemma i tv-soffan.

Jag har hängt upp soffan på tork, säger han skämtsamt till TT.
Det är mycket tårar i dag, och glädje så klart. Jenny har uppenbart svårt att ta in det. Sedan är det viktigt att komma ihåg att det fortfarande är en uppbyggnadsfas, hon har bara tävlat i ett par månader, så rent prestationsmässigt är det helt makalöst sett till vad hon kommer ifrån. Det går inte att inte reflektera över resan hon gör.

Vann tävlingen gjorde franska Pauline Ferrand Prevot före Jolanda Neff från Schweiz.

Nästa världscuptävling körs i schweiziska Lenzerheide nästa helg.