Efter två raka segrar mot IFK Göteborg och Gefle är det ett IFK Norrköping med nyvunnet självförtroende som tar emot Örebro på söndag.

Just att vinna flera matcher på raken är något "Peking" haft otroligt svårt för i år.

– Man vill ju vinna alla matcher så klart, men den här säsongen har det varit sådär att det aldrig rullat på någon gång. Vi har gjort någon bra match och så har det hänt något det till nästa match, så vi har inte fått den där segerraden vilket gör att man lyfter rejält.

Artikelbild

| Spelklar. Arnór Traustason.

Om saker och ting går IFK:s väg i helgen kan det allsvenska kontraktet säkras, men då krävs att laget tar fler poäng än bottenkonkurrenterna Gefle och Mjällby.

För Gefle väntar en tuff bortamatch mot Häcken medan Mjällby tar sig an formsvaga Kalmar hemma på Strandvallen.

– Grunden är att vi behöver vinna vår match. Vi har 32 poäng och normalt sett räcker det väldigt långt. Nu är det inget normalt år utan det känns som att det kommer att krävas lite mer. För några veckor sedan låg vi lite sämre till än vad vi gör nu. Vi har det helt i egna händer och det känns bra att inte vara beroende av andra.

Örebro har imponerat stort under hösten och seglat upp till en sjätteplats i tabellen. Sist besegrades Djurgården borta med klara 3–0 och innan det körde laget över Elfsborg hemma med 5–1.

– De har fått ihop det på ett jättefint sätt. De hade en stomme innan som var bra. Sedan värvade de in några spelare till i somras som har passat väl in, men vi har en stark tro på att vi ska kunna rubba Örebro.