"Jag är väldigt ledsen över det som hände. Jag hade naturligtvis ingen rätt att gå in på planen på det här viset", säger han i ett uttalande.

Ivan Savvidis förnekar att han bråkade med domaren och en ledare från motståndarlaget AEK Aten och säger att skälet till att han gick in på planen var att förhindra våldsamheter från att bryta ut.

Savvidis är anhållen i sin frånvaro.

Ett mål som dömdes bort i slutminuterna av 0–0-matchen mellan Paok Thessaloniki och AEK Aten i söndags ledde till att publik, bland annat Savvidis, stormade planen.

Domaren ändrade sig senare och godkände målet.

Det grekiska parlamentet beslutade dagen därpå att stänga ner hela ligan tills man har nått en överenskommelse gällande hårdare säkerhetsregler kring matcherna.

Ligabasen fördömer beslutet.

Att stänga ner för inget gott med sig. Det äventyrar hela fotbollen bortom de ekonomiska konsekvenserna, säger superligaordföranden Giorgos Stratos.

Han har bett kultur- och idrottsministern Georgios Vassiliadis att ligan ska få starta igen så snart som möjligt.

Internationella fotbollsförbundet (Fifa) har meddelat Vassiliadis att en delegation från förbundet är på väg till Aten för samtal med respektive klubbägare, för att försöka hitta en lösning på situationen.