Bristol City ska vara genuint intresserade av allsvenskans assistkung, Niclas Eliasson.

Så pass mycket att den engelska Championshipklubben kommit med ett bud på mittfältaren.

Det hävdar i alla fall Sportbladet och skriver vidare att IFK Norrköping inte accepterat vad som erbjudits.

Artikelbild

| Lämnar? Niclas Eliasson jagas av Bristol City, enligt Sportbladet som uppger att engelsmännen kommit med ett bud.

Eliasson som gör braksuccé i "Peking" köptes loss av AIK för en miljon kronor och skrev efter förra säsongen på ett avtal över tre år med IFK.

En mycket stark vår där 21-åringen bokförts för tio assist och tre mål gav en plats i U21-landslaget i sommarens EM-slutspel och nu kan Eliasson vara på väg att säljas.

Mittfältaren med det fina steget är med IFK i Litauen och laddar som bäst för torsdagens Europa League-retur mot Trakai.

– Eliasson har gått med telefonen i handen i stort sett hela tiden. Messar och pratar, säger Folkbladets sportchef Pälle Andersson som är på plats i Litauen och kommer att se IFK:s träning nu på eftermiddagen.

Artikelbild

Eliasson och IFK är fåordiga om en flytt är på gång.

Det är locket på.

Samtidigt publicerar Sportbladet en bild på Jens Gustafsson och Alexander Jakobsen.

Fotot är taget på Arlanda.

– Jag jobbade hårt i går. Det är allt jag kan säga. Det är ingen mening med att kommentera rykten, säger Jens Gustafsson.

Jakobsen, 23, med ett förflutet i Falkenbergs FF – där han fick sparken efter en dispyt med en lagkamrat på träning – har senast representerat Bodö/Glimt och Viborg.

Med tanke på att Nicklas Bärkroth redan lämnat IFK Norrköping för Lech Poznan skulle det lämna ytterligare hål i truppen om även Niclas Eliasson drar vidare – det späder på möjligheten att Alexander Jakobsen är ett potentiellt nyförvärv.