Nästjumbon Borgia hade inga planer på att lägga sig platt mot derbyfavoriten Faik. Norrköpingslaget tätade framför utmärkte målvakten Patrik Gren och ställde om med tålamod när tillfälle gavs.

Och de kom.

Borgia hade redan haft matchens två hetaste målchanser, när Martin Johansson spelade fram Patric Geiborg till annandagsderbyts första mål.

En kalldusch för Faik, som hade mycket spel men få målchanser. Allt inför hemmapubliken som mer eller mindre hade packat de två poängen tillsammans med glöggen i bandyportföljen på vägen upp till Grosvad.

Men det låga tempot och Borgias täta försvarsmur, var effektivt stopp för hemmalaget.

Hemmaklacken Rödtjut fick i alla fall jubla för en kvittering när Jonas Tell tog ned en lyrboll snyggt och sköt, 1–1.

– Jag tycker vi förtjänade det oavgjorda resultatet efter första halvlek. Vi gjorde det jättebra, sa Borgias ledare Marcus Johansson.

Det skulle bli bättre med Borgiaögon. Andra halvlek startade med att Fredrik Nilsson rann igenom i ett Faik som verkade ha stått kvar i omklädningsrummet.

Då tände Faik till.

2–2 Joel Johansson.

3–2 Melvin Åsberg, på hörna.

4–2 Dennis Pacsay.

Matchen var i princip avgjord.

Borgia begärde timeout för att stoppa målflödet.

Det lyckades en knapp kvart, innan Tobias Wallberg sköt in 5–2 och Joakim Bonnevier satte slutsiffrorna 6–2.

– Vi hade räknat med att det skulle bli tufft mot Borgia. De ska ha en eloge, de gör en bra match. Att vi skulle vinna med väldigt mycket mål som senast, visste vi redan innan att det inte skulle bli. Vi vet däremot att vi är ganska tunga att möta så efter en 65-70 minuter räknade vi med att få utdelning. Jag tycker nästan att det är exakt det som hände där ute idag, sa spelande tränaren Daniel Lehnbom.

Faik nosar på topplaceringarna med mindre matcher spelade i en haltande tabell.

– Jag tycker vi har gjort det bra hittills, någon förlust borta men man går sällan obesegrat genom en serie. Vi har vunnit men saknat den där lilla spetsen som vi vet att vi har, sa Lehnbom.

Även Borgia var nöjt med prestationen trots utgången.

-Jag tycker vi gör det bra. Med tanke på att vi har två 16-, en 15- samt en 14-åring, de ska verkligen ha en eloge för hur de har genomfört matchen. Vi har bara inte lyckats få med poängen mot andra lag och det var väl kanske inte den här som vi skulle gjort det, sa Marcus Johansson.

668 såg annandagsderbyt, som var huliganfritt och en hade en skön inramning för sporten. Enda facklan som brann var för att hylla en bortgången supporter ur Rödtjut. Respekt.