När Linköping slog Karlskrona med 5–2 precis innan landslagsuppehållet svarade Mathis Olimb, 31, för två mål och en assist. Lillebrodern Ken Andre Olimb ville inte vara sämre och stod för tre framspelningar. När SHL återigen var igång efter Karjalaturneringen dröjde det till att det återstod 40 sekunder av bortamötet med Malmö innan Olimb den yngre skrev in sig i målprotokollet.

Det var ett riktigt bra jobb av Roy (Derek) som stod framför målet. Annars hade det skottet inte gått in, säger norrmannen med ett leende.
Så blir det när någon är framför – då behöver det inte vara så hårt, fortsätter forwarden.

"Inget finlir"

Målet betydde 4–3 och i slutskedet skickade Nick Sörensen in gästernas femte mål i tom kasse sedan Malmö tagit ut målvakten Oscar Alsenfelt.

Det var inget finlir i dag. Det var kanske lite präglat av att det har varit ett uppehåll. Det var lite av en krigarmatch. Pucken spratt och hoppade lite, men det spelar ingen roll när man vinner, säger Ken Andre Olimb.

Linköpingstränaren Dan Tangnes var orolig för ringrostighet efter landslagsuppehållet.

Och från vår sida var det ganska mycket rost. Första perioden var väl okej, men jag tyckte aldrig att vi kom igång med något riktigt bra eget spel, säger Tangnes om insatsen mot Malmö.
Efter en säsong har man ett antal sådana här fulsegrar och nu drog vi ett sådant kort och vann när vi kanske inte riktigt förtjänade det. Det var väl inte så att man stod och hoppade jämfota i 60 minuter i båset, fortsätter Linköpingstränaren.

Ledde två gånger om

Innan uppehållet vann Malmö fyra av fem matcher – trots en lång skadelista. Mot Linköping var skåningarna i ledning två gånger om (1–0 och 3–2), men föll ändå.

Linköping spelar ett bortaspel där de ser till att ta tillvara på krafterna. De samlar kraft defensivt för att när de väl får läget ta tillvara på chanserna. I de lägena är vi inte tillräckligt ödmjuka i defensiven, säger backen Nils Andersson, som satte Malmös 1–0-mål.