Chansen var inte jättestor och förutsättningarna var inte direkt på Vita Hästens sida.

Det blev inte särskilt dramatiskt heller i den sista omgången.

Vita Hästen var piskade att ta tre poäng.

Artikelbild

Det blev en.

Jonathan Tholander kvitterade hemmalagets tidiga ledning (Alexander Bjurström) med ett läckert skott och firade med den tillresta klacken.

Två mållösa perioder följde där det samtidigt var högintressant vad som hände på andra arenor.

I Södertälje och i Tingsryd för att vara exakt.

Vita Hästen var beroende av resultat på andra håll men dramat uteblev när Södertälje fick hål på Pantern och till slut vann komfortabelt med 4–1.

Och när Tingsryd besegrade Modo med 3–1 var det aldrig nära att det lilla halmstrå som Vita Hästen hade till en Play Off-plats skulle räcka.

Almtuna satte 2–1 omgående i förlängningen. Vita Hästen slutar nia, två poäng och ett par minusmål upp till Södertälje.

Precis som för ett år sedan tog säsongen slut i Gränbyhallen och precis som för ett år sedan blir det semester när ligans åtta bästa lag krigar vidare om SHL-plats.

För Västervik och Troja väntar ett annat kval. Ett negativt. Troja slutar som jumbo och Västervik som hamnade i ett 0–2-underläge mot Karlskoga reducerade men kom inte närmare.

Västervik och Troja skickas till en oviss kvalserie.

För Vita Hästen, just utanför Play Off på en niondeplats, Modo, Tingsryd och Karlskoga är det semester som gäller.

För andra gången på fyra dagar förlorar Vita Hästen i förlängning med 1–2. Tappet i Stockholm mot AIK i söndags räddade kontraktet men satte även Norrköpingslaget i en tuff sits.

Det räckte inte heller.

Tidigare i veckan meddelade Hästen att de kommer att satsa på Leif Strömberg de två kommande åren som huvudtränare och sportchef.

Nu har han ett jobb framför sig att börja bygga ett lag och en trupp där M;arcus Eriksson är en av få spelare under kontrakt.

Assisterande tränaren Fredrik Eriksson som har åtta säsonger i klubben har meddelat att han är intresserad av att stanna kvar.