Viktiga lagkaptenen Lovisa Granman, 23, är en av flera som är tveksam till en fortsättning.

– Vet inte riktigt. Jag går och väntar. Jag har inte bestämt mig, men som det ser ut nu får vi ju inte ihop lag, säger Lovisa Granman.

Granman har spelat lite handboll i VHF nu efter fotbollssäsongens slut, men tagit ett uppehåll från det också. Hon är uppe i slutspurten i sina studier, tar examen som socionom i Örebro i januari.

Artikelbild

| TAPPAR SPELARE. Vadstena GIF ser ut att förlora en rad ordinarie spelare till ettan 2018. Ingen ny huvudtränare är ännu klar.

– Jag prioriterar studierna nu, säger VGIF-kaptenen.

VGIF har inte anmält sig till Boren futsal cup som förra säsongen, och det sägs att laget också fått ställa in träningar nu på sistone på grund av för lite folk. Irma Cajlakovic och Selma Cajlakovic sägs vara aktuella för seriekonkurrenten IFK Norrköping och Cornelia Davour placeras i Mjölby FC. Davour bekräftar att hon ska spela för Mjölby.

– Jag tog beslutet i går, säger passningsläggaren.

Tidigare har Motalatjejerna Lisa Pålsson och Emelie Ljungberg sagt att de i nuläget inte är intresserade av att spela vidare hos Giffarna.

Felicia Rohlén ger inget besked alls, om hon ska spela vidare i VGIF eller inte.

Årets huvudtränare Mikael Bjurbäck har slutat och säger att han inte är inblandad längre. U-lagets tränare Gustav Ahlm säger också att han inte ska vara tränare i VGIF nästa säsong.

VGIF har spelat i ettan i två säsonger och kommit trea 2016 och fyra 2017. Laget får återigen spela östgötaderby i sommar när IFK Norrköping placerats i samma serie. Övriga lag i ettan: Hovås Billdal, Jitex, Onsala, Valinge-Derome, Värnamo, Mariebo, Vimmerby, Bergdalen, Nittorp och Sjömarken.

VGIF har ännu ingen ny huvudtränare klar till nästa säsong.

– Inget är klart. Jag får återkomma, kommenterar VGIF:s ordförande Lasse Ekström.