Det har varit strul med snittet och ibland har han hamnat utanför startsjuan ändå. Viktor Bergström har haft en del struliga säsonger i Vargarna tidigare.

Sommaren 2016 lämnade han för Griparna och förra säsongen var det Västervik som gällde i allsvenskan.

Nu är dock Krokekssonen Bergström tillbaka där han helst vill vara.

Artikelbild

| Viktor Bergström.

– Självklart. dels är det mycket närmare och dels är det lättare för mina sponsorer att få synas. Det är här jag vill vara men det måste vara med rätt förutsättningar också, säger Viktor Bergström.

Han har hunnit bli 31 år gammal och blir en av de mest rutinerade i Vargarnas depå säsongen som kommer. Och på förhand ser det ut som att han kommer få chansen att köra mycket i allsvenskan i sommar.

– Det är lite annat folk nu och Carlberg (ordförande Anders) har jobbat hårt för att få in den här Norrköpingskänslan. Vi har tränat ihop i vinter och det känns mer positivt än det gjort förut. Peter Jansson känner jag som lagledare också. Det kan nog bli ett riktigt roligt år, säger Viktor Bergström efter att ha kört säsongens första division 1-match på Ica Maxi Arena.

Han har precis kört in tio stabila poäng.

Artikelbild

| Viktor Bergström.

– Det var lite tungt i början, banan var mycket halare än det är på träning. Sedan har man inte åkt så mycket heller, jag har bara åkt en träning här. Jag fick gå lite emot mina principer med inställningar och testa lite annat men det tjänade jag på på slutet. Det två sista heaten var riktigt bra.

Han ser fram emot 2018 och hoppas det ska bli en säsong där han tar kliv framåt. Viktor Bergström har rutin från elitserien men inte fått någon riktig kontinuitet i det där.

Artikelbild

| Viktor Bergström.

– Förra året hade jag en bra säsong men fick åka alldeles för lite på grund av snittet i Västervik. Får jag bara chansen nu i år och får hålla mig skadefri tror jag att jag kan ta ett extra steg mot ifjol, säger Bergström som förutom Vargarna också kör för Indianerna i serien över.

Känner du att du har fler steg i dig än du fått fram än?

Artikelbild

| Viktor Bergström.

– Det finns mycket mer att hämta. Annars skulle jag inte fortsätta. Slutar man utvecklas kan man lika gärna lägga ner. Det känns som det finns mycket mer att lära. Det har varit lite si och så med skador tidigare och andra grejer som ställt till det. När jag väl känt på det har det alltid varit något som stoppat mig. Jag väntar fortfarande på den där säsongen när jag får flytet.

Känner du att du är nära att slå dig in i Indianernas lag också?

Artikelbild

| Viktor Bergström.

– Långt ifrån är jag inte, men problemet är att jag fått för lite tävlingar hittills. Då är det svårt att konkurrera med de som kör i England och Polen.

Är du trygg med att du har en plats i Vargarnas startsjua i år?

Artikelbild

| Viktor Bergström.

– Trygg och trygg ... jag måste leverera om jag ska ha en plats. Men jag känner att jag har rätt förutsättningar. och om jag gör vad jag ska så ska det inte vara några bekymmer.