Det är Björn Eriksson, nationell samordnare mot idrottsrelaterat våld, som menar att det är dags att tänka om när det gäller pyroteknik.
Sedan 2007 råder totalförbud mot all pyroteknik vid fotbollsmatcher, men både klubbar och supporterorganisationer har önskat att få viss tillåtelse.
Björn Eriksson menar att ett tillåtande av organiserad pyroteknik inte skulle få bort det illegala användandet, men att erfarenheter från utlandet visar att det skulle minska kraftigt.
Johan Ydregård i Peking Fanz är inne på samma linje.
- Jag tror man minimerar många risker genom att låta det ske i organiserade former istället för att ha det som nu. Vi har märkt att det finns en vilja att ha lite pyroteknik och så som det skett de senaste gångerna så har det varit väldigt mycket onödigt efterspel. Det är folk som blivit avstängda och IFK har fått böter.
IFK Norrköpings arenachef Jörgen Lindström följer debatten och säger så här om det framtagna förslaget:
- Om det skulle bli lagligt då backar vi upp det naturligtvis. Vi förhåller oss till de regler och lagar som finns. Det viktiga för oss i dag på allsvenska arenor är att fortsätta utvecklas. Vi måste se det här som underhållning och ett event och är det så att publiken skulle tycka att det var mysigt och skapa lite stämning med sådant och det går igenom då är det bra.
Svårt att stoppaLindström poängterar dock att så länge reglerna ser ut som i dag är det viktigt att de följs.
För varje bengal som tänds av IFK-supportrar så får klubben betala dryga böter.
- Det är inga småpengar det handlar om. Vi hade väl någon incident förra året och det är mycket tråkigt, säger Jörgen.
Det är också svårt att stoppa dem menar han.
Säkerhetsbågar och andra tillvägagångssätt för att upptäcka pyroteknik har inte visat sig vara så effektivt.
- När fans i Sverige i dag velat ha bengaler då blir det bengaler, säger Lindström.