Det var en turbulent tid i samband med att Sleipner lät Johan Roxström och Admir Dedic gå.

Ett beslut som medförde frän kritik mot styrelsen, bland annat från personer som jobbade för klubben så sent som förra säsongen.

Läs mer: "Jag är chockad. Det känns omtumlande".

Artikelbild

I de nya riktlinjerna klubben stakat ut ska en ökad ungdomssatsning prioriteras och Anders Nyqvist ansågs vara bäst lämpad att ha huvudansvaret.

Efter ett par månader på posten och med seriepremiären mindre än två veckor bort är det inte direkt ett harmoniskt omklädningsrum på Östgötaporten.

I onsdags luftade spelartruppen sina åsikter i samband med ett möte.

– Stämmer. Det var jag, Anders Nobrant och Niklas Håkanson, säger ordföranden Anders Marcus.

Vad pratade ni om?

– Det finns lite åsikter och synpunkter kring kommunikationen. Spelarna tycker inte att kommunikionen med tränaren fungerar fullt ut. Vi fick även en känga att vi ifrån styrelsen varit osynliga. Jag känner mig själv skyldig, men jag tänkte att de skulle bygga en grupp först innan jag skulle barka in i omklädningsrummet. De tyckte att det är viktigt att styrelsen visar ett intresse vilket jag har förståelse för.

Det var inget krav från spelarna att de ville byta tränare?

– Nej, det finns önskemål om utveckling på olika punkter. Det är det vi får ta med oss. Det ska vi diskutera med tränarstaben, hur de ser på det. Och diskutera hur styrelsen ser på det och sedan ta det framåt. Vi har tio-elva dagar innan seriepremiär. Vi måste hitta en väg framåt där alla känner att det blir bättre. Det är där vi är. Mycket kring kommunikation. Mycket att få ut av tränarna hur spelsystemet ska fungera, det har varit en frustration, svarar Anders Marcus.

Kan det komma att ske något?

– Det vet jag inte. Från styrelsens sida finns det ingen önskan om det. Sedan vet man aldrig hur människor reagerar på saker. Min ambition är att vi ska ta gruppen framåt och hitta ett sätt att spela fotboll som är både tilltalande och vinnande.

För tillfället befinner sig Nyqvist på semester vilket också var en del av kritiken från spelarhåll.

– Det var bokat för ett år sedan, långt innan han blev tränare för oss. Det finns en familjesituation också som man för förhålla sig till på den nivån. Vi får sätta oss ned när han kommer hem.

Hur tungt väger spelarnas åsikter?

– Det är jättevikigt, givetvis. Vägrar tio spelare att kliva ut på planen helt plötsligt så har man ett jättestort problem. Att spelarnas önskemål och reflektioner väger tungt i en diskusson, så är det ju. Det får man även ta till sig som ledare. Som tränare kanske jag har en klar bild av vad jag tror att min träningsgrupp tänker, men det är inte säkert att den stämmer överens och stämmer den inte överens då kan man ta det till sig med ett bra ledarskap och förändra de saker som behöver förändras.

Känner du en oro?

– Det gör jag alltid med de erfarenheter jag själv har ifrån idrotten. Harmoni är ju en bra grundbult. Det är klart att jag känner en viss...kanske inte oro men det är frustrerande att jag inte lyckats fånga upp det här tidigare. Det är alltid så med saker som gnager folk, de växer sig större än vad de egentligen är. Jag önskar att jag hade haft närvaro där nere och känt av det här tidigare.

Sporten har sökt Anders Nyqvist