Vänsterbacken från Costa Rica hade hoppats på en skjuts i karriären när han bytte L.D Alajuelense mot IFK Norrköping i april 2013.

Christopher Meneses skrev på för tre och ett halvt år med ”Peking” men det har varit en motig tid i Sverige.

Skador har hämmat men även när 24–åringen spelat har han haft svårt att övertyga fullt ut och det kostade en plats i VM-truppen förra sommaren.

Artikelbild

– Det har varit småbekymmer hela tiden. Om han är hel och fullt frisk är "Mene" med och konkurrerar men det har blivit hackigt för hans del. När han varit på gång har det hänt något, säger Janne Andersson.

Vare sig Meneses eller IFK Norrköping är speciellt nöjda med situationen.

– Det har varit snack om att han ska i väg, det har hängt i luften. Vi kommer inte att stoppa honom om han hittar något men det har inte konkretiserats, säger IFK-managern och fortsätter:

– Vi är överens om att det hade varit bra om han kan starta om karriären, det är inga hemligheter men därifrån ska vi hitta något konkret där alla är nöjda och glada.

Sydamerikanen kom till Norrköping för snart två år sedan mitt under brinnande säsong.

Fram till i dag har det blivit 27 allsvenska matcher från start för 24–åringen som fortfarande inte spelat en enda allsvensk minut den här säsongen.

IFK har lagt 0–4 mot Elfsborg bakom sig och blickar i stället framåt mot nästa uppgift som är Helsingborgs IF på Olympia. Det ser bra ut i IFK-laget inför måndagsmatchen.

Förutom långtidsskadade Nicklas Bärkroth är det inga nya krämpor eller skador att rapportera om.

Andreas Hadenius och Adnan Kojic är fortfarande inte speldugligt skick.