Backen Nils Andersson, som satte avgörande 5–4 i förlängning, kunde knappt tro att det var sant att han fick snacka om en Malmöseger hemma mot Skellefteå.

Det är svårt att förstå efter att ha spelat 55 minuter ganska bedrövlig och energilös hockey, säger Andersson med ett brett leende.

Publiken bar Malmö

Malmöspelarna tackade publiken för vändningen.

De bär oss egentligen sista fem minuterna och trycker ner Skellefteå i skosulorna, säger Andersson.

Naturligtvis var tongångarna annorlunda i Skellefteå.

Jag fick frågan om jag hade ont någonstans och jag har ont i hjärtat av att tappa 4–0 borta mot Malmö, som är en toppkonkurrent, säger Jimmie Ericsson.

Ericsson fick inget nytt kontrakt med Skellefteå i höstas eftersom han hade varit borta länge på grund av ett krånglande knä. Efter en lång rehabilitering blev dock den förre lagkaptenen i mitten av december klar för sin 14:e säsong i klubben och gjorde nu comeback i sin 500:e grundseriematch i SHL.

Det var så klart väldigt roligt. Jag tycker att både jag och laget gör bra saker under större delen av matchen, säger Ericsson, som spelade fram till Skellefteås 2–0-mål i den första perioden.

Skellefteå ledde med 4–0 med knappt sex minuter kvar att spela. Under 68 heta sekunder förändrades allt. Då svarade Malmö för tre raka mål, varav två i numerärt överläge, och fick tätkänning. Marcus Sylvegårds 3–4-mål efter 15.24 godkändes efter videobedömning. Med 27 sekunder kvar att spela forcerade Robin Alvarez in 4–4-pucken bakom Joni Ortio.

Målet som videobedöms ska inte vara mål. Målvakten blir påkörd, säger Skellefteåtränaren Bert Robertsson.
Solklart mål, säger Malmötränaren Peter Andersson.

"Jäkla ovärdigt"

Robertsson var rejält trött över otydligheten generellt sett vad gäller bedömningar av spelare i målgården.

Ska vi börja diskutera massa domslut efter en sådan här match? Det är så jäkla ovärdigt, dundrar Skellefteåtränaren.

Förlusten var Skellefteås första i Malmö arena och det första nederlaget mot Malmö denna säsong efter tre raka vinster.