– Jätteroligt. Det är det största vi har i Sverige efter Nordea Masters, säger klubbchefen Janne Monier, Bråvikens Golfklubb.

Det är 350 000 kronor i prispengar, som förra året.

156 av Sveriges bästa spelare kommer till banan för att spela 1–3 augusti.

– Det är ingen ekonomisk vinst att arrangera. Vinsten förra året var att få renommé att ha tourens bästa greener och att bidra till att Sverige har en ordentlig tour. Medlemmarna kommer också att ha nytta av det eftersom vi måste ha en bättre bana även tiden före tävlingen.

Första tävlingen på SGT spelas i Spanien 1–3 mars.

Sedan rullar det på via banor som Fjällbacka, Barsebäck, Fredrikstad (Norge), Bråviken, Landeryd (Linköping), Åhus och Ekerum fram till finalen på Pärnu Bay Golf Links (Estland) i oktober.

– Ok, jag visste inte att Landeryd kommit med. Det är skitbra för oss. Då kan vi tillsammans locka spelare hit, säger Monier.

Landeryd Masters är tillbaka efter ett års uppehåll och ligger tätt inpå, 7–9 augusti.

– Vi gör ett omtag. Vi ville utvärdera och inte ta tävlingen för given. Nu är vi mogna att bidra till golfen igen, säger klubbdirektören Björn Sturehed, Landeryd GK.

Bråviken hoppas få med fler egna spelare än förra året. Då var Douglas Tönnesen, William och Wesley Monier med. Kanske även Tommy Carlsson, plus några från grannklubbarna som kvalar in eller får något av de fyra wild cards som finns.

Förra året vanns tävlingen av 24-årige Hampus Bergman från Lannalodge Golfresort.

Då avgjordes den i början av september, i år sker det en månad tidigare.

– Mycket bättre. Det är lättare att arrangera när det är ljust längre. När vi hade en damtävling med sex åskavbrott blev det jätteknivigt, berättar Janne Monier.